Yıllardır çeşitli markaların benzer bisküvilerini yedik ve tadı hep güzeldi ama içlerinde rafta uzun süre kalmaları için çeşitli katkı maddeleri vardı, bende sevdiğim bu tadı doğal ürünlerle yapmak istedim.
Krema tarifi : Bouchon Bakary kitabından ilham alınarak yapılmıştır.
Malzemeler :
Bisküvi için:
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 200 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
- 2+1/2 su bardağı un
- 3/4 su bardağı kakao
- 1/2 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 çay kaşığı toz vanilya
- 1/2 çay kaşığı tuz
- 1 yumurta
- 150 gram beyaz çikolata
- 20 gram tereyağı
- 200 ml krema (1 kutu)
- 1 yaprak jelatin (4 gram)
- Tüm işlemlerden önce kremayı yapıp bekletmenizi tavsiye ederim.
- Jelatinimizi küçük bir kasede soğuk suya koyuyoruz.
- Çikolata ve tereyağı benmari usulu ( küçük bir tencereye iki parmak su koyup üzerine cam veya metal bir kase oturtup pişirme) eritiyoruz.
- Küçük bir tencerede kremayı kaynama noktasına getiriyoruz. Kaynama noktasına gelen kremayı ateşten alıp soğuk sudan çıkarttığımız yaprak jelatini ilave edip güzelce karıştırıyoruz.
- Eriyen çikotalamıza kremamızı ilave edip karıştırdıktan sonra kremamızı oda sıcaklığına gelene kadar soğutuyoruz.
- Soğuyan kremamızın üzerini streç film ile kaplayıp buzdolabında 4 saat dinlendiriyoruz. Streç filmi kremanın üzerine yapıştırıp kremanın üzerinde sert bir tabaka olmasını engelliyoruz.
- 2 adet fırın tepsimize yağlı kağıt serip hazırlıyoruz.
- Fırınımızı 180 derecede çalıştırıyoruz.
- Tereyağı ve pudra şekeri mutfak robotunda 2-3 dakika kremamsı bir kıvam alana kadar karıştırılır.
- Karışıma yumurtada ilave edilip 1 dakika daha karıştırıldıktan sonra un, kakao, tuz, kabartma tozu, vanilya ilave edilip güzelce karıştırıldıktan sonra tezgaha dökülür.
- Hamurumuzu tezgahta elle yoğurulup top haline getirildikten sonra 2 ye bölüp streç filmle sarılıp en az yarım saat buzdolabında dinlendirilir.
- Dinlendirdiğimiz hamurlarımızdan ilkini iki parça yağlı kağıdın arasına koyup merdane ile hamur kalınlıgı 3-4 mm olana kadar açıyoruz. (Hamurla çok uzun süre oynarsak hamur çom ısınıp yapışkan bir hal alabilir) Açılan hamurumuzu 7 cm çapında yuvarlak bir kalıp veya bardak yardımı ile kesip kestiğimiz parçaları hazırladığımız tepsimize yerleştiriyoruz.
- Tüm hamur bitene kadar bu işlemi gerçekleştiriyoruz. (hamuru yuvarlak bir biçimde kestiğimiz için aralarda artan hamurları toplayıp tekrar yağlı kağıdın arasında açıp tekrar kesiyoruz)
- İlk tepside yer kalmadığında tepsiyi fırına atıp 18 dakika pişiriyoruz. İlk tepsi pişerken ikinci tepsiyi hazırlıyoruz ve ilk tepsi ğiştikten sonra ikinci tepsiyide pişirip soğutuyoruz.
- Kurabiye parçaları soğuyuk kremamızda hazır olduktan sonra kremamızı sıkma torbasına doldurup kurabiyelerin üzerine krema sıkıyoruz ve 2. kurabiye parçasını kremanın üzerine yapıştırıp servis ediyoruz.
elinize sağlık...
YanıtlaSil