Adını (İngilizce brown'dan) kahverengi oluşundan alan , Kuzey Amerika'nın geleneksel pastasıdır. Yüksek şeker ve yağ oranı browni ' ye özel bir doku sağlar. Üst kısmı hafif kıtır , içi yumuşaktır. (LAROUSSE gastronomique)
Browni herkesin çok sevdiği yapımı çok kolay yemesi çok keyifli bir kektir. Kimisi içini çok ıslak sever kimi kuru , kimi içine ceviz koyar kimi sade sever , mutfakta bir şeyler yapan herkesin kendine göre bir tercihi vardır. Ben bugun Davit Lebovitz'in gülütensiz tarifini denemek istedim ve sonuç mükemmel oldu.
Tarif : Tarif Davit Lebovitz'in http://www.davidlebovitz.com/2011/08/gluten-free-brownies-recipe-chocolate/ sitesinden alınmıştır.
Malzemeler :
- 6 yemek kaşığı tereyağı (85 gram)
- 225 gram bitter çikolata
- 3/4 su bardağı toz şeker (150 gram)
- 2 yumurta (oda sıcaklığında)
- 1 yemek kaşığı kakao (12 gram)
- 3 yemek kaşığı mısır nişastası (30 gram)
- 1 su bardağı ceviz ( 140 gram)
- Fırınımızı 175 dereceye ayarlıyoruz.
- 23 santimlik kare kalıbımızı tereyağı ile yağlıyoruz.
- Orta boy bir tencereye 3 parmak kadar su koyup kaynama noktasına gelince altını kısıp üzerine cam bir borcam oturtuyoruz. Borcamın üzerine önce çikolata ve tereyağımızı koyup eritiyoruz.
- Eriyen karışım üzerine sırasıyla şeker , yumurtayı da ekleyip 4-5 dakika çırpıyoruz.
- Nişasta ve kakaomuzuda ekleyip 2- 3 dakika daha çırpıyoruz. Topakların kalmamasına dikkat ediyoruz.
- Ocağın altını kapatıp cevizimizi ekleyip güzelce karıştırıp kalıbımıza döküyoruz ve fırında yaklaşık 30 dakika pişiriyoruz. Ortasına kürdan batırarakta pişip pişmediğini anlayabiliriz.(kürdan temiz ise pişmiş demektir)
Sonraki Kayıt Önceki Kayıt
0 Yorum:
Yorum Gönder