21 Ara 2012

GLUTENSİZ BROWNIE TARİFİ


Adını (İngilizce brown'dan) kahverengi  oluşundan  alan , Kuzey  Amerika'nın  geleneksel pastasıdır.  Yüksek  şeker  ve  yağ  oranı  browni ' ye  özel  bir  doku  sağlar. Üst  kısmı hafif kıtır , içi  yumuşaktır. (LAROUSSE gastronomique)

Browni  herkesin  çok  sevdiği  yapımı  çok  kolay  yemesi  çok  keyifli  bir  kektir.  Kimisi içini çok  ıslak  sever  kimi  kuru , kimi  içine  ceviz  koyar  kimi  sade  sever , mutfakta  bir  şeyler yapan  herkesin  kendine  göre  bir  tercihi  vardır. Ben bugun Davit Lebovitz'in gülütensiz tarifini denemek istedim ve sonuç mükemmel oldu.



Tarif : Tarif Davit Lebovitz'in http://www.davidlebovitz.com/2011/08/gluten-free-brownies-recipe-chocolate/  sitesinden alınmıştır.

Malzemeler :

  • 6 yemek kaşığı tereyağı (85 gram)
  • 225 gram bitter çikolata
  • 3/4 su bardağı toz şeker (150 gram)
  • 2 yumurta (oda sıcaklığında)
  • 1 yemek kaşığı kakao (12 gram)
  • 3 yemek kaşığı mısır nişastası (30 gram)
  • 1 su bardağı ceviz ( 140 gram)
Yapılışı :

  1. Fırınımızı 175 dereceye ayarlıyoruz.
  2. 23 santimlik kare kalıbımızı tereyağı ile yağlıyoruz.
  3. Orta boy bir tencereye 3 parmak kadar su koyup kaynama noktasına gelince altını kısıp üzerine cam bir borcam oturtuyoruz. Borcamın üzerine önce çikolata ve tereyağımızı koyup eritiyoruz.
  4. Eriyen karışım üzerine sırasıyla şeker , yumurtayı da ekleyip 4-5 dakika çırpıyoruz.
  5. Nişasta ve kakaomuzuda ekleyip 2- 3 dakika daha çırpıyoruz. Topakların kalmamasına dikkat ediyoruz.
  6. Ocağın altını kapatıp cevizimizi ekleyip güzelce karıştırıp kalıbımıza döküyoruz ve fırında yaklaşık 30 dakika pişiriyoruz. Ortasına kürdan batırarakta pişip pişmediğini anlayabiliriz.(kürdan temiz ise pişmiş demektir)




Sonraki Kayıt Önceki Kayıt

    PAYLAŞIN..

0 Yorum:

Yorum Gönder