Uzun süre saklayabilme özelliğini kullanmak için yaptığım biskottiler yaptığım gün bitti, bu sefer bol fındık , kakao ve damla çikolataları kullandım , ortaya bağımlılık yapan bir tat çıktı.
ÇİKOLATA ve FINDIKLI BİSCOTTİ TARİFİ
- 15 adet biscotti için
Malzemeler
- 150 gram un (1 su bardağı + 1 silme yemek kaşığı)
- 2 çorba kaşığı kakao (14 gram)
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 tutam tuz
- 80 gram tereyağ
- 1 yumurta
- 135 gram toz şeker (2/3 su bardağı)
- 100 gram fındık (iri olarak kırılmış)
- 125 gram damla çikolata
- 2 çorba kaşığı süt (30 gram)
Yapılışı
- Fırınımızı 175 dereceye ayarlıyoruz. Tepsimize yağlı kağıt seriyoruz.
- Bir kapta un , kakao , tuz ve kabartma tozumuzu karıştırıyoruz ve bekletiyoruz.
- Oda sıcaklığındaki tereyağımızı mutfak robotu veya mikserde 1-2 dakika çırpıyoruz.
- Şekerimizi tereyağımızın üzerine ekleyip 1-2 dakika daha çırpıyoruz.
- Yumurtamızı ilave edip 2 dakika daha çırpıyoruz.
- Unlu karışımımızı azar azar ilave ederek tüm karışım güzelce karışana kadar çırpıyoruz.
- En son olarak fındık ve damla çikolatalarımızı ekleyip elimizle bir süre kabın içinde yoğuruyoruz. Karışımı tezgahımıza alıp güzelce fındık ve çikolatalarımızın karışmasını sağlıyoruz.
- Hamurumuzu 30 cm uzunluğunda rulo olacak şekilde tepsiye çapraz olarak yerleştiriyoruz.
- Tepsilerimizi fırına atıyoruz 25 dakika fırında pişiriyoruz , 12. dakikada fırını açıp tepsiyi çeviriyoruz.(tepsiyi ter cevirmekten kastım tepsinin ark tarfını one, on tarafınıda arkaya gelecek şekilde cevirip tekrar fırına atmaktır)
- 25 dakikanın sonunda tepsimizi çıkartıp 20 dakika soğutuyoruz. Bu sırada fırını 150 dereceye düşürüyoruz.
- Soğuyan kurabiye rulolarını 2-3 cm kalınlığında verev şekilde dilimliyoruz. Parçalanmaması için biraz dikkatli ve seri çalışmak gerekmekte.
- Dilimlediğimiz kurabiyelerimizi tel ızgaranın üzerine serip 20 dakika pişiriyoruz . Fırından çıkartıp isterseniz sıcak sıcak tüketiyoruz isterseniz de 1 hafta kadar hava almayan bir kapta saklıyoruz.
Kurabiyeler çok güzel elinize sağlık kurabiyeyi çok seven biri olarak hemen denemek istiyorum ama bir şey sormak istiyorum hamura kurabi yebşekli verip tek seferde pişirsek olmaz mı ?
YanıtlaSilşekli verip pişirirseniz pişme sırasında şeklini kaybeder çünkü bir miktar şişme ve yayılma olmakta , o yuzden ılk 15 dakikalık pişirmede yayılma surecını gerıde bırakıyoruz ve sonra dilimlediğimizde şekilleri çok daha düzenli oluyor , acıkcası ben pişirmeden dilimlemeyi denemedim ama siz denerseniz sonuçlarını öğrenmek isterim , biskotti yapımlarında hep iki aşamalı pişirme tekniği kullanılmakta bende biskottinin ana ruhunu bozmak istemedim , sonuçlarınızı sabırsızlıkla beklıyorum , simdiden elinize saglık.
YanıtlaSilTarifinizi denedim, çok güzel oldu. Emeğinize sağlık.
YanıtlaSilteşekkurler beğenmenize sevindim.
SilAhmetcim ellerine sağlık...Gerçekten seni çok başarılı buluyorum..Tariflerinin hepsi birbirinden güzel...
YanıtlaSilfiliz hanım çok teşekkür ederim ilginiz için bende sizi takip etmekteyim başarılarınız devamını dilerim.
SilFırını açıp tepsiyi çeviriyoruz demişsiniz. Bundan kastınız nedir?
YanıtlaSilBirde ilk başta tek bir tepsiden bahsediyorsunuz daha sonra tepsiler diyorsunuz.
tepsiyi ter cevirmekten kastım tepsinin ark tarfını one, on tarafınıda arkaya gelecek şekilde cevirip tekrar fırına atmaktır) , yazıda tepsi olması gereken yerde tepsiler yazmısım onuda duzelttım kusura bakmayın.
SilKullandığınız su bard ölçüsü 200mllik su bardağı mı?
YanıtlaSiltün tariflerimde 240 ml lık su bardağı kullanmaktayım, ölçü tablosunu incelerseniz ölçüler ile ilgilide bilgi edinebilirsiniz.
SilBlogunuzu baştan aşağı inceledim gerçekten tüm tarifleriniz ve sunum şekilleriniz çok güzel. Denemeye hangisinden başlasam bilemiyorum. Başarılarınızın devamını dilerim.
YanıtlaSilçok çok teşekkür ederim lütfen deneyımlerınızı benımlede paylaşın
Sil