10 Ağu 2015

AVOKADO ve SOMON FÜMELİ TOST

somon füme

Son zamanlarda pratik ve lezzetli yiyeceklerin peşindeyim. Karnımı en hızlı ve lezzetli şekilde doyurup blogum için çalışmaya devam etmek büyük bir keyif. Genellikle tatlı tarifleri paylaşsam da bugün sizlerle severek tükettiğim ve çok sağlıklı olduğunu düşündüğüm tostumu paylaşmak istiyorum.



Avokado ve somon bence birbirlerine çok yakışıyorlar. Hafifçe kızarmış ekmeğin üzerine sarımsak, zeytinyağı ve karabiberle marine ettiğim birkaç avokado diliminin üzerine birkaç dilim de somon füme yerleştirip, her lokmada ekmeğin çıtırtısını duyarak yediğim muhteşem bir tost.


Yapımı çok pratik, yemesi çok keyifli, kalorisi düşük, lezzeti çok yüksek.

AVOKADO ve SOMON FÜMELİ TOST  TARİFİ


- 2 kişilik


Malzemeler

  • 4 dilim somon füme
  • 1 avokado
  • 2 dilim kepekli ekmek
  • 2 dilim kırmızı soğan
  • 1 çorba kaşığı zeytin yağı
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 1/2 çay kaşığı tuz
Yapılışı
  1. Avokado bıçak ile ortadan ikiye bölünür ve çekirdeği çıkartılır. Avokadonun kabuğu bıçak yardımı ile dikkatlice soyulur. Soyulan avokado parçaları boylamasına 4'er eşit parçaya bölünüp orta boy bir kaseye konur.
  2. Kaseye konan avokadoların üzerine tuz ve karabiber serpilir. En son zeytin yağıda ilave edilerek hafifçe karıştırılıp bir kenara alınır.
  3. Ekmek dilimleri hafifçe ısıtılır. Isına ekmeklerin üzerine avokado dilimleri bölüştürülerek dizilir. Avokadoların üzerine 2 şer dilim somon füme konur. 
  4. En son dilimlenen kırmızı soğanlar eklenerek servi edilir.
Sonraki Kayıt Önceki Kayıt

    PAYLAŞIN..