Son zamanlarda
pratik ve lezzetli yiyeceklerin peşindeyim. Karnımı en hızlı ve lezzetli şekilde
doyurup blogum için çalışmaya devam etmek büyük bir keyif. Genellikle tatlı
tarifleri paylaşsam da bugün sizlerle severek tükettiğim ve çok sağlıklı olduğunu
düşündüğüm tostumu paylaşmak istiyorum.
Avokado ve somon
bence birbirlerine çok yakışıyorlar. Hafifçe kızarmış ekmeğin üzerine sarımsak,
zeytinyağı ve karabiberle marine ettiğim birkaç avokado diliminin üzerine
birkaç dilim de somon füme yerleştirip, her lokmada ekmeğin çıtırtısını duyarak
yediğim muhteşem bir tost.
Yapımı çok pratik,
yemesi çok keyifli, kalorisi düşük, lezzeti çok yüksek.
AVOKADO ve SOMON FÜMELİ TOST TARİFİ
- 2 kişilik
Malzemeler
- 4 dilim somon füme
- 1 avokado
- 2 dilim kepekli ekmek
- 2 dilim kırmızı soğan
- 1 çorba kaşığı zeytin yağı
- 1/2 çay kaşığı karabiber
- 1/2 çay kaşığı tuz
Yapılışı
- Avokado bıçak ile ortadan ikiye bölünür ve çekirdeği çıkartılır. Avokadonun kabuğu bıçak yardımı ile dikkatlice soyulur. Soyulan avokado parçaları boylamasına 4'er eşit parçaya bölünüp orta boy bir kaseye konur.
- Kaseye konan avokadoların üzerine tuz ve karabiber serpilir. En son zeytin yağıda ilave edilerek hafifçe karıştırılıp bir kenara alınır.
- Ekmek dilimleri hafifçe ısıtılır. Isına ekmeklerin üzerine avokado dilimleri bölüştürülerek dizilir. Avokadoların üzerine 2 şer dilim somon füme konur.
- En son dilimlenen kırmızı soğanlar eklenerek servi edilir.