Bugünkü tarifim
mutfaklarından yeşillikleri hiç eksiltmeyen Egeli dostlardan. Otları o kadar
çok seviyorlar ki festivalleri bile var. Birkaç ay önce yakın arkadaşım Pier'in
Balıkesir'den gelen arkadaşı ve ablasıyla beraber Antakya'da gezme, yemek yeme
ve bol bol sohbet etme fırsatı buldum. Benim bulunduğum ortamda sohbetin
yeme içmeye gelmemesi pek mümkün olmuyor. Ağır bir akşam yemeğinden sonra konu
otlardan açıldığında, sık sık pazara gittiğimden ve farklı otlar bulduğumda
onlarla değişik tarifler denemeye çalıştığımdan bahsettim. Bilge abla da et
yemeklerinin yanına semizotu salatası yaptığından bahsetti. Benim aklıma yoğurtlu
semizotu salatası gelse de Bilge'nin tarifi sarımsaklı ve nar ekşiliydi. Aslında
tarif çok basitti ve çok lezzetli görünüyordu. Tarifi duyar duymaz sizlerle
paylaşmak için sabırsızlandım ancak o haftalarda henüz semizotu piyasaya çıkmamış
olduğundan biraz gecikmeli olarak sizlerle paylaşabildim.
Semizotuna bol
miktarda nar ekşisi, biraz portakal suyu ve sarımsak ekleyip en son tuz
serperek servis ediyorsunuz.
Oldukça basit, pratik ve nefis bir salata tarifi.
Tarif : Bilge Akkaş Yakının tarifinden adapte edilmiştir.
TATLI - EKŞİ SEMİZOTU SALATASI
- 2 kişilik
Malzemeler
- 1 yemek kaşığı portakal suyu
- 1 tatlı kaşığı nar ekşisi
- 1/2 diş sarımsak
- 1 tutam okyanus tuzu
- 15 -20 dal semi otu
- 1 çorba kaşığı sızma zeytin yağı
Yapılışı
- Semizotları yıkanıp kurutulur. Sapları ayıklandıktan sonra servis tabağına yerleştirilir.
- Portakal suyu sıkılır, portakal suyunun üzerine sarımsak rendelenip karıştırılır.
- Portakallı karışım semiz otlarının üzerine dökülür. Daha sonra nar ekşisi semiz otlarının üzerine damlatılır.
- En sonra tuz serpilerek servis edilir.
0 Yorum:
Yorum Gönder