Spaghetti Cacio e Pepe. Kara biberli ve peynirli makarna. Sadece bunlarla makarna olurmu demeyin. Bunların dışında makarnanın birleştiricisi makarna suyu , zeytin yağı ve tuz. Bu malzemelerle güzel bir yemek ortaya çıkartmak çok zor görünse de tarifi deneyince de bu tariften vazgeçmekte çok zor.
Tarif Mario Batali'ye ait. Tarifte makarna piştikten sonra hazırlık aşamasında zeytin yağının tavada ısıtılıp kullanılması önerilmekte ama ben zeytin yağının ısıtılmasından pek hoşlanmıyorum ve bence zeytin yağı ısıtılınca tadını kaybetmeye başlıyor. Makarnayı haşlarken bol miktarda su kullanmak makarnalarınızın birbirine yapışmasını engellemenize yardım edecektir. Makarnayı haşlarken makarna suyuna makarnaların yapışmasını engellemek için eklenen zeytin yağının yapışma üzerinde hiç bir etkisi yokken makarna piştikten sonra sosun makarnaya yapışmasını engellemekte. Bol su ve bir miktar tuz haşlama suyu için bence yeterli.
Spaghettileri 7-8 dakika haşlayıp al dante denen kıvamda biraz dişe gelecek şekilde haşlıyoruz. Sosu hazırlarken ekleyeceğimiz makarna suyu makarnanın tam kıvamında pişmesini sağlamakta. Fazla haşlarsanız makarnanız lapa olabilir. Kullandığınız makarnanın arkasında yazan pişirme talimatında yazan pişirme süresinde 2 dakika daha az haşlarsanız al dente kıvamında makarna elde edebilirsiniz. Makarnaları suya atmadan önce suyun ısısının minimum düzeyde düşmesi için su fokurdayana dek makarnaları suya atmıyoruz.
Makarnanın hazırlanmaya başlamasında servisine kadar geçen süre 20-25 dakikadan fazla değil ve yapımı çok pratik. Makarnaya bakış açınızı değiştirebilecek bir tarif ve kullanılan malzemelerin oranlarını kendi zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.
Son bir dip not vermek istiyorum , toz parmesanlar yerine kalıp olanlardan kullanmanızı tavsiye ederim çünkü toz parmesanların hem tatları yeterince iyi değil hemde fiyat olarak karşılaştırınca kalıp olanlara göre çok daha pahalı.
Tarif : http://www.mariobatali.com/recipes/bavette-cacio-e-pepe/ adresinden alınmıştır.
Malzemeler :
- 500 gram spaghetti
- 3 çorba kaşığı zeytin yağı
- 6 çorba kaşığı çok ince rendelenmiş parmesan peyniri
- 1 su bardağı haşlama suyu
- 3 çay kaşığı çok ince çekilmiş toz karabiber
- 2 çay kaşığı tuz
- 5 litre suyu ateşe koyup kaynayana kadar parmesanlarımızı rendeliyoruz.
- Kaynayan suya spaghettilerimizi atıp 7 dakika pişiriyoruz. Süzmeden önce 1 su bardağı haşlama suyu ayırıyoruz.
- Makarnamızın süzdükten sonra aynı tencereye zeytin yağı makarna haşlama suyu karabiber ve 5 çorba kaşığı parmesanızı koyup hafifçe karıştırıp servis tabaklarımıza bölüştürüp üzerine ayırdığımızı 1 çorba kaşığı parmesan peynirimizi serpip servis ediyoruz.
0 Yorum:
Yorum Gönder