8 Eki 2013

BROWNIE FISTIK SEVER


Brownie  denince  akla  bol  miktarda  bitter  çikolata  gelir. İçinde  genellikle  ceviz  ve  bitter çikolata  kullanılır. Uzun  zamandır  beyaz  çikolatayla  brownie  olur mu  diye  düşünüyordum. Brownie  herkesin  bildiği  sevdiği  ve  değişikliğe  çok  açık  olmayan  bir  kek  olduğu  için  onu değiştirmeğe  çalışmak  beni  biraz  korkutsa  da  kendimce  bir  tarif  yaratmaya  çalıştım. Hayalimdeki  brownie  bembeyaz  ve  antep  fıstıklıydı.  Kendimce  yarattığım  tarifi yaptığımda hayalimdeki  brownie  ulaştım. 





İçi  klasik  brownie  ye  göre  daha  kuru gibi  görünse de  hafif  ısıtılıp  servis  edildiğinde  nemli bir  kek  elde  etmektesiniz  ve  üzerindeki  çikolatada  akışkan  olduğu  için  yerken  hiç  kuru gelmemekte. Beyaz  çikolata  bitter  çikolataya  göre  çok  daha  fazla  şekerli  olduğu  için seker  oranı  daha  az  olan  bir  karışım  yaptım. Antep  fıstığı  hem  görsel  olarak  hemde  tat olarak  brownie ye çok  yakışıyor bence.


Malzemeler :

  • 300  gram  beyaz  çikolata + 100  gram beyaz çikolata
  • 1+ 1/4  su  bardağı  un (170 gram)
  • 5 yumurta
  • 1 su  bardağı  şeker (200 gram)
  • 2 çay  kaşığı  vanilya
  • 1/2 su bardağı + 1 yemek kaşığı tereyağı (130 gram)
  • 50  gram  file  Antep fıstığı 
Yapılışı :
  1. Çikolatayı  ve tereyağını benmari  usulu ( küçük  bir  tencereye  iki  parmak  su  koyup üzerine  cam  veya  metal  bir kase  oturtup  pişirme)  eritiyoruz.
  2. Fırınımızı 170  derecede  çalıştırıyoruz.
  3. 25 - 15  cm  lik  fırın  tepsimizi  güzelce  tereyağı  ile  yağlıyoruz.
  4. Yumurta  ve  şekerimizi 4  dakika  hızlı  bir  şekilde  mikserle  çırpıyoruz.
  5. Eriyen  tereyağı  ve  çikolatayı  yumurtalı  karışıma  ekleyip  1  dakika  hızlı  şekilde mikserde  çırpıyoruz.
  6. En son  un ve  vanilyayı  ekleyip  spatula ile  karıştırıyoruz. 
  7. Karışı  tepsiye  döküp  25  dakika  pişiriyoruz. Kürdanı  ortasına  batırdığımızda  temiz çıkıyorsa  pişmiş  demektir.
  8. Kekimiz  soğuduktan  sonra  üstünü  ve  kenarlarını  kazıyıp  100  gram  çikolatamızı benmari  usulu ( küçük  bir  tencereye  iki  parmak  su  koyup  üzerine  cam  veya  metal bir kase  oturtup  pişirme)  eritiyoruz. Eriyen  çikolatayı  kekin  üzerine  yayıyoruz  ve  en son  file  antep  fıstığımızı  kekin  üzerine  dağıtıp  servis  ediyoruz.
Sonraki Kayıt Önceki Kayıt

    PAYLAŞIN..

1 yorum:
Join the discussionBROWNIE FISTIK SEVER