10 Eyl 2016

İncirli Tart


Bahçeden toplanan incire alışık bir insan olarak İstanbul'da çoğu yerde aslında oldukça kalitesiz incirlere mahkum olmak biraz tatsız bir durum olsa da bugün zar zor bulduğum güzel incirler ile güzel bir tart yaptım ve incir mevsimi geçmeden sizlerle paylaşmak istedim.



Aslında eski tart tariflerimden birinin hamuru kullandım. Üzerine 40 gram'ın 5. yaş günü için yaptığım pastanın kreması ile incirlerin birleşiminin üzerine bir miktar bal ile müthiş bir tarif ortaya çıkarttım.

İNCİRLİ  TART  TARİFİ

- 8 kişilik

Malzemeler

   Pastacı kreması için 

  • 1/2 su bardağı toz şeker ( 100 gram)
  • 3 yumurta sarısı
  • 1/4 su bardağı un ( 35 gram)
  • 1 su bardağı süt (240 gram)
  • 1 adet vanilya çubuğu
  • 1/2 çorba kaşığı tereyağı ( 7 gram)
  
   Tart  hamuru  için 
  • 110  gram  tereyağı (oda  sıcaklığında)
  • 15  gram  fındık (kabuksuz)
  • 90  gram  pudra  şekeri
  • 60 + 180  gram  un
  • 1  yumurta
  
   Süsleme için
  • 10 adet incir 
  • 1 çorba kaşığı bal
Yapılışı

  1. Öncelikle pastacı kremasını yapıp buzdolabında dinlendirmek gerekmekte.
  2. Orta boy bir tencereye sütü konur, vanilya çubuğu ortadan boylamasına ikiye kesilip içindeki özü bıçakla sıyırılıp, sütün içine çubuk kısmıyla beraber atılır. Tencerenin altı orta ateşte açılıp süt kaynama noktasına getirilmeden 10 dakika ısıtılır.
  3. Toz şeker ve yumurta sarıları hızlı devirde 4 dakika çırpılır. Mikser en yavaş devre alınıp ısıtılan süt yavaş yavaş ilave edilir. (*Sütü çok hızlı ilave ederseniz yumurtalar pişebilir ve kremanız yumurta kokabilir, vanilya çubuğu çıkartılıp atılır)
  4. Tüm süt ilave edildikten sonra karışım orta boy bir tencereye konup üzerine un ilave edilip orta ateşte tel çırpıcı ile sürekli karıştırılarak yaklaşık 10 dakika pişirilir. (*Tencerenin altı çok hızlı ateşte olursa yumurtalar çok hızlı pişebilir ve tekrar kremanızda yumurta kokusu oluşabilir)
  5. Kıvam alan kremamızı ateşten alıp tereyağımızı ve ikinci vanilya çubuğumuzu ortadan boylamasına ikiye kesilip içindeki özü bıçakla sıyırılıp ilave ediyoruz. Kremamızı tel çırpıcı ile iyice karıştırıp cam veya metal bir kaseye koyup oda sıcaklığına gelene kadar soğuttuktan sonra kremamızın üzerine streç film serip buzdolabına koyuyoruz ve en az 4 saat dinlendiriyoruz.
  6. Fındıklarımızı  mutfak  robotunda  güzelce  öğütüp  üzerine  küp  küp  kestiğimiz  tereyağımızı  ekleyip  1  dakika  mutfak  robotumuz da  tereyağını  güzelce  yumuşatıyoruz.
  7. Daha  sonra  üzerine  pudra  şekerini  ,  yumurtayı  ve  60 gram  unu  ekleyip  tekrar  mutfak  robotumuzu  çalıştırıp  1-2  dakika  hamur  olana  kadar  karıştırıyoruz.
  8. Daha  sonra  kalan  unumuzu  ekleyip  elimizle  hamuru  yoğuruyoruz. 
  9. Saplarını  kopartmadan  yıkayıp  kuruttuğumuz  çileklerimizi  çikolatanın  içine  daldırıp  olduğu  gibi  bırakıyoruz. Buzdolabında  4-5  gün  bozulmadan  saklayabilirsiniz.
  10. Hamuru  yoğurduktan  sonra   3 mm  kalınlığında  açıp  1 tart  kalıbımıza  yerleştirip  ortasına  çatalla  küçük  delikler  açıyoruz 
  11. ( tart  pişerken  şişmesini önlemek için) ve  30 dakika  derin  dondurucuda  dinlenmeye  bırakıyoruz.
  12. Önceden  160  derecede  ısıtılmış  fırında  15-20  dakika  altın  sarı  renk  alana  kadar  pişiriyoruz.
  13. Soğuyan tart tabanımızın içine kremamızı dolduruyoruz. 
  14. İncirlerimii 4 e bölüp tartımızın üzerine dizip bal kaşığı ile üzerlerime bal damlatıyoruz.
Sonraki Kayıt Önceki Kayıt

    PAYLAŞIN..

0 Yorum:

Yorum Gönder