İnsan kendi tarifini değiştirir mi demeyin, aslında bir çok defa farklı tarifleri deneyip, başkalarına ait tarifleri uyarlama şansım oldu.
Bu defa kendi browni tarifimi uyarladım. Aslında bol çikolatalı browni ve armutun uyumu muhteşem oldu. Görselliği de eklenince vazgeçilmez bir tarif elde etmiş oldum.
Browni yapımında bence en önemli püf noktalar, bol miktarda çikolata kullanmak ve browni'yi çok fazla pişirmemek. Çünkü çok fazla pişirildiğinde browni ıslaklığını kaybedip çikolatalı keke dönüşmekte.
Bu tarifi yaparken browni karışımını kalıba döktükten sonra armutları karışımın içine gömerek karışımı fırına attım.
- 9 kişilik
Malzemeler
- 9 adet aynı boyda ve küçük armut
- 300 gram bitter çikolata
- 130 gram tereyağı (1/2 su bardağı + 1 yemek kaşığı)
- 150 gram toz şeker (3/4 su bardağı)
- 4 yumurta
- 7 gram kakao (1 yemek kaşığı)
- 140 gram un (1 su bardağı)
- Armutlarımızın alt kızımlarını bıçak ile kesip düzeltiyoruz.
- Çikolatayı ve tereyağını benmari usulu ( küçük bir tencereye iki parmak su koyup üzerine cam veya metal bir kase oturtup pişirme) eritiyoruz.
- Fırınımızı 170 derecede çalıştırıyoruz.
- 18*18 cm'lik fırın tepsimize yağlı kağıdımızı yerleştiriyoruz. (aynı ölçü brownie tarifini kullanarak daha geniş bir kalıpta yapmayı düşünüyorsanız brownie daha ince olur ve pişme süresi biraz kısalır, buna dikkat etmenizi tavsiye ederim)
- Yumurta ve şekerimizi 4 dakika hızlı bir şekilde mikserle çırpıyoruz.
- Un ve kakaoyu ekleyip mikserin en yavaş devrinde 2 dakika daha çırpıyoruz.
- Eriyen tereyağı ve çikolatayı yumurtalı karışıma ekleyip 1 dakika hızlı şekilde mikserde çırpıyoruz.
- Karışımımızı kalıbımıza döküyoruz. Daha sonra armutlarımızı simetrik bir biçimde karışımımıza batırarak yerleştiriyoruz.
- 170 derecede 30-35 dakika üzeri kabuk olup içi hafif ıslak kalacak şekilde pişiriyoruz.
Sonraki Kayıt Önceki Kayıt
0 Yorum:
Yorum Gönder