Turşu sevenlere güzel bir turşu tarifim var, aslında bu turşunun en büyük özelliği pirinç sirkesi ile yapılmış olması.
Japon mutfağının vazgeçilmez ürünü zencefil turşusunun yapımından esinlenerek bende bamya turşusu yaptım. Turşu yapmak için pazardan bamya seçtiğim tezgahın sahibi '' abi sen roket arıyosun'' dedğinden biraz şaşırmış olsamda aradım uzun bamyaları benim için seçtiğinde çok mutlu oldum.
Turşumuzun içerisindeki tuz oranı çok düşük, daha fazla sirke tadını aldığımız, içinde sarımsak ve tane biberler olan lezzetli bir turşu.
BAMYA TURŞUSU TARİFİ
Malzemeler
- 1/2 kilogram uzun bamya
- 1 su bardağı pirinç sirkesi (bulamassanız üzüm sirkesi)
- 1 su bardağı içme suyu
- 8 - 10 adet beyaz, kırmızı ve kara biber tanesi
- 1 tatlı kaşığı iri tuz
Yapılışı
- Bamyalar yıkanıp kurutulur
- Ora boy bir kapta bamya haricindeki tüm ürünler karıştırılır.
- Bamyalar orta boy çam kavanoza dizilir. Dizme işlemi bamyaları bir miktar sıkıştırarak yapılmalıdır.
- Bamyalar dizildikten sonra hazırladığımız sıvı karışım kavanoza doldurulup kavanozun ağzı kapatılır.
- Bir hafta bekletilen bamyalar yemeğe hazır hale gelir.
0 Yorum:
Yorum Gönder