5 Şub 2016

Pancar Salatası


Pancar salatası yapmayı planladığımı kime söylesem ''ben çok severim'' yanıtını aldım.

Peki bu kadar çok sevilen bir salata neden her zaman sofralarda değil?

Pancar salatası denince aklıma babamın salataların içine koyduğu hem görselliği hemde lezzeti ile bir bütün oluşturan pancar parçaları gelir. Küçük yaşlardayken tadına çok alışık olmadığım için tadı çok farklı gelirdi.

Bir kaç hafta önce Piyer'lerde yediğimiz yemekte Piyer'in annesi pancar salatası yapmış, pancarların üzerine de bol limon suyu ve sarımsak ilave edip servis etmişti. Sadece pancarı bile yiyerek öğlen yemeğini sonlandırabilecekken salatayla beraber bol miktarda yemek yedik. 

Bu salatadan sonra yılbaşında babam pancar salatası yapınca artık benimde blogum için güzel bir pancar salatası yapmam gerektiğine karar verdim.

Pancarlarımı çok fazla öldürmeden hafif diri kalacak şekilde haşladıktan soran doğrayıp salatamın içine taze bebek rokalardan koyup üzerine bol miktarda limon suyu ve zeytin yağı ilave ettim.

Pancarların üzerine limon suyu sıktığınızda pancarlar kendi kırmızı suyunu bırakıp tabakta ekmeğinizi banma isteği doğuracak bir su oluşturuyor. Bu suyu kaşıkla içmenizi tavsiye ederim.

PANCAR  SALATASI  TARİFİ

- 2 kişilik

Malzemeler
  • 4 adet orta boy pancar
  • 1 litre sıcak su
  • 2 adet limon
  • 4 çorba kaşığı sızma zeytinyağı
  • 15-20 dal bebe roka 
  • 1 çay kaşığı tuz
Yapılışı
  1. Orta boy bir tencereye sıcak su konur ve pancarlar suya atılır.
  2. Hızlı ateşte pancarlar pişirilir. Pancarlar yaklaşık yarım saat pişirilir ve pancara çatal batırıldığında çatalın kolayca pancara girebildiği pakat çok aşırıda yumuşan olmayacağı şekilde pişirilir.(bütün pancarlar aynı boyda değilse küçük olan pancar daha hızlı pişeceği için 20. dakikada kontrol edilerek pişen pancar tencereden süzgeç yardımı ile çıkartılabilir)
  3. Haşlanan pancarlar soğuduktan sonra soyulur. Soyulan pancarlar önce ortadan ikiye daha sonra her bir parça ortadan ikiye ve en son her bir parça tekrar ortadan ikiye bölünür. (her bir pancar 8 parçaya bölünür)
  4. Kesilen pancarlar cam bir kaseye konup ğzerine limon sukulır, zeytin yağı ilave edilir ve güzelce karıştırılır.
  5. Pancarlar tabağa dizildikten sonra ortasına roka yerleştirilir. Kaseden kanan pancar suyuna tuz ilave edilip roka ve pancarların üzererine dökülüp servis edilir.
Sonraki Kayıt Önceki Kayıt

    PAYLAŞIN..