2 Mar 2014

Kan Portakal Sorbesi


Kan portakal başka bir değişle Malta portakalı . 19. yy sonlarında Kuzey Afrika da turunçgiller ailesinden iki tür elde edilmiş. Bunlardan birisi ince iç kabuklu , etli , tatlı ve aromatik bir portakal olan kan portakalı. Bu portakalı üreten çiftçiler portakalı tunus beyine tattırmışlar ve Tunus beyi portakalı çok beğenmiş. Tunus beyide portakala Maltalı metresini kendisine hatırlattığı için Malta portakalı adını vermiş.





Çok farklı bir portakal piyasada çok fazla bulunmasa da tadı mükemmel , içinde bol miktarda su bulunan bir portakal cinsi , portakalı soyarken bütün üstüm başım portakal suyu oldu siz yaparken daha dikkatli olun.Son zamanlarda dondurma ve sorbe denemelerine çok fazla kapılmıştım ve bu tarifi sizlerle paylaşmayı çok istedim. Hava sıcaklıklarının normalin üstünde seyrettiği bu günlerde serinlemek ve tatlı ihtiyacını karşılamak için güzel bir alternatif ve yapımı çok pratik.


Suyunu sıktığınızda kıp kırmızı bir portakal suyu elde etmektesiniz ve bunu sütle birleştirdiğimde çok güzel bir pembe renkte sorbe elde ettim.


KAN PORTAKAL SORBESİ TARİFİ


- 750 ml sorbe için

Malzemeler 
  • 1 su bardağı süt (240 gram)
  • 3/4 su bardağı toz şeker ( 150 gram)
  • 1 su bardağı kan portakal suyu (süzülmüş)
  • 1 kan portakal kabuğu rendesi
Yapılışı 
  1. Kan portakalımızın kabuğunu en ince şekilde rendeleyip orta boy cam bir kaba koyuyoruz.
  2. Sün, kan portakal suyu ve şekerimizide ilave edip tel çırpıcı ile iyice karıştırıp şekeri eritiyoruz.
  Dondurma makinenız var ise;
  1. Makinenızın talimatlarına göre sorbemizi hazırlıyoruz.
  Dondurma makinanız yok ise;
  1. Soğuyan karışımı derin dondurucuya yerleştiriyoruz. 1 saat sonra karışımı kaşıkla güzelce karıştırıp tekrar derin dondurucuya yerleştiriyoruz. Bu işlemi 2-3 defa yaparsanız çok güzel bir karışım elde edebilmektesiniz.
  2. Eğer karıştırma işlemi için zamanınız yoksa 1 defa karıştırıp 24 saat sonra derin dondurucudan karışımı çıkartıp güzelce karıştırıp servis edebilirsiniz. Karışımın 24 saat derin dondurucuda kalması çok önemli.
Sonraki Kayıt Önceki Kayıt

    PAYLAŞIN..

0 Yorum:

Yorum Gönder