14 Şub 2014

Sevgililer Günü Pastası


Sevgililer gününde sevgilinize , eşinize veya sevgili adayınıza bir sürpriz pasta yapıp aklını başından almak isterseniz bu tarif en uygun seçenek. Yapması biraz fazla uzun sürse de bu pastayı yaptığınız kişi sizden hoşlanmıyor olsa bile direk aşık olabilir. Bu pasta yapmak ve fotoğraflarını çekebilmek için çok uğraştım. Çok zahmetli ve detaylı bir pasta oldu. Bu tarifi okuduğunuzda ben asla böyle bir pastayı yapmakla uğraşamam diyebilirsiniz.

Bu pastanın krema denemelerini yaparken tam anlamıyla tutmayan kremadan bam başka , ileriki günlerde sizlerle paylaşmayı düşündüğüm bir tarifi ortaya çıkarttım ve onunda fotoğraflarını çektim. Sevgililer günü benim için baya bereketli oldu , ilk başta bir tart tarifini sizlerle paylaşmayı düşünüyordum her şey hazırdı foğraflar da çekildi ama bir önceki tarifim olan pazar kahvaltısı da bir tarttı ve üst üste iki defa tart vermek istemedim , çalışmalara başlayıp bu pastaya son noktayı koymam tam bir haftamı alsada 1 tarif yerine 2 tarif elde etmiş oldum. Bide tartı eklerseniz 3 tane mükemmel tarifim oldu.


Patayı kesip yemeğe pek kıyamadım ve bugun sabahtan beri buzdolabının ortasındaki rafta bir anıt gibi her kapağı açtığımda karşıma çıkıyor. Yemede yanında yat denen tabir bu pasta için çok uygun bence. Kreması beyaz çikolatalı ve çok yumuşak bir krema oldu. Bol miktarda çilek ve yumusak bir kek ile tam anlamıyla seyirlik bir pastaya imza atmış oldu. Sözü fazla uzatmadan pasta yapımına geçmek iyi olacak çünkü çok fazla aşama var ve sizi biraz yorabilir.

Malzemeler 

Krema için :
  • 300 gram beyaz çikolata
  • 400 gram krema
Kek için :
  • 3yumurta
  • 3 kahve fincanı toz şeker
  • 2,5 kahve fincanı ev yapımı pralin
  • 3 kahve fincanı un 
  • 10 gram vanilya
  • 5 gram kabartma tozu
  • 1,5 kahve fincanı süt
  • 1/2 kahve fincanı ayçiçek yağı
  • 50 gram fındık
  • 40 gram toz şeker
Süsleme için :
  • 170 gram beyaz çikolata
  • 30 gram toz antep fıstığı
Keki ıslatmak için :
  • 1/2 su bardağı süt (100 ml )
Pastayı Bitirmek için :
  • 500 gram çilek 
Yapılışı

Kekin yapımı :
  1. Öncelikle pralin hazırlanır. Küçük bir tencerede şeker karamel rengi alıp karamelize olunca fındıklar içine ilave edilir karıştırılıp yağlı kağıdın üzerine dökülüp yarım saat soğuduktan sonra elle küçük parçalara kırılıp mutfak robotunda unsu kıvama gelene kadar öğütülür.
  2. Yumurta ve şeker mikserde 5 dakika çok iyi şekilde en hızlı seviyede çırpılır.
  3. Çırpılan karışıma kakao ilave edilir ve mikser yavaş seviyeye alıp hafifçe karıştırılıp , pralin , un , vanilya ve kabartma tozu ilave edilir. 1 dakika en yavaş seviyede mikser ile çırpıldıktan sonra süt ve ayçiçek yağı ekleri güzelce karıştırılıp kek kalıbına karışım dökülür.
  4. Önceden ısıtılmamış 200 derecelik fırında önce 20 dakika 200 derecede kek pişirilir. Daha sonra ısın 160 dereceye düşürülüp 20 dakika daha pişirilip kürdanla kekin pişip pişmediği kontrol edilir. Kurdan temiz çıkarsa pişmiştir. Kürdanda ıslaklık varsa 5 dakika daha pişirilebilir
Kremanın yapımı :
  1. 300 gram beyaz çikolata çok ince doğranır veya rendelenir , krama kaynama noktasına getirilip çikolatanın üzerine dökülür ve çikolata tamamen eriyene kadar yavaş yavaş karıştırılıp buzdolabında 2 saat bekletilir.
Süslemenin yapımı :
  1. 170 gram beyaz çikolata  benmari  usulu ( küçük  bir  tencereye  iki  parmak  su  koyup  üzerine  cam  veya  metal  bir kase  oturtup  pişirme)  eritiyoruz.
  2. Eriyen çikolata yağlı kağıt üzerine dökülüp spatula ile  24*60 santim boyutlarında açılık üzerine toz antep fıstığı serilir ve 10 dakika soğumaya bırakıldıktan sonra 12*5 santim boyultalarında olacak şekilde 12 tane dikdörtgen olacak şekilde bıçakla kesilip uz bırakılır ve buzdolabında 1 saat soğutulur. ( çikolatanın kenarlarının düzgün olması çok önemlidir çünkü düzgün olmaz ise pastanın kenarında durmakta zorlanır. Bunun için bıçakla kenarları kesilerek düzeltilir.)
Pastanın birleştirilmesi :
  1. Düzgün bir şekilde 2 dilime kesilen kekimiz alt kısmını süt 1/4 su bardağı süt ile ıslatıp kremamınız 1/3 unu kenarları daha yüksek olacak şekilde kekin üstüne yayıyoruz.
  2. Çileklerimiz tümünü 4 e bölüp hazır hale getirdikten sonra , 250 gram çileğimizi pastamızın ortasına düzüyoruz. Kenarlara çok taşırmama özen gösteriyoruz.
  3. Çileklerin üzerine kremamızın 1/3 unu döküp güzelce düzeltiyoruz. Kekimizi kalan süt ile ıslatıp kremanın üzerine yerleştiriyoruz.
  4. Kalan kremamızı önce kenarlara sonrada üst kısma sürüp güzelce düzeltiyoruz.
  5. Hazırladığımız çikolata süslemelerini pastanın kenarlarına yerleştiriyoruz.
  6. Kalan 250 gram çileğimizi pastanın üzerine dizip servise hazır hale getiriyoruz.


Sonraki Kayıt Önceki Kayıt

    PAYLAŞIN..

0 Yorum:

Yorum Gönder