Kötü bir tatlı yediğiniz zaman sanki tatlı ihtiyacınız tam anlamı ile karşılanmıyor gibi gelebilir ama bu tartta ince bir dilim yediğinizde içiniz bayılmadan tatlı ihtiyacınızı çok yumuşak bir şekilde karşılayabilirsiniz. Çikolata ganajın içinde sadece bitter çikolata ve krema dışında hiç bir şey yok. Bitter çikolatanın gerçek tadını damağınızda çok güzel bir şekilde hissedebilmektesiniz. 2 saatlik beklemenin ardından ganaj tam anlamıyla vazgeçilmez bir tada sahip oluyor ve bu ganajı tart dışında farklı yerlerde çok rahatlıkla kullanabilirsiniz.
Malzemeler :
Çikolata ganaj için
- 300 gram bitter çikolata
- 1 su bardağı krema
- 100 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
- 50 gram pudra şekeri (1/3 su bardağı )
- 60+180 gram un (1 su bardağı+ 3/4 su bardağı)
- 25 gram kakao (1/4 su bardağı)
- 1 yumurta
Tart hamuru :
- Öncelikle fırınımızı 160 derecede çalıştırıyoruz.
- Tereyağımızı mutfak robotunda 1 dakika karıştırıyoruz.(kremamsı kıvam için)
- Üzerine pudra şekerimizi ve yumurtamızı ekleyip 2 dakika daha robotumuzu çalıştırıyoruz.
- Unumuzun 60 gramını ekleyip robotumuzu 1 dakika daha çalıştırıp kalan 180 gramlık unu ekleyip 2-3 dakika robotu çalıştırıp hamurumuzu hazır hale getiriyoruz.
- Hamurumuzu 30 santimlik tart kalıbımıza açıp 20-25 dakika altın sarısı olana kadar pişiriyoruz.
- Pişen hamuru fırından alıp 15 dakika soğutuyoruz. Güzelce paketleyip buzdolabında 1 hafta bozulmadan saklayabilirsiniz.
- Çikolatalarımızı isterseniz çok ince doğrayın , isterseniz kum gibi olana kadar mutfak robotundan geçirin , isterseniz de rendeleyin.
- Küçük bir tencerede kremayı kaynama noktasına getirip çikolatanın üzerine döküp çikolata tamamen eriyene kadar karıştırıp tartımızın içine döküp buzdolabında 3 saat beklettikten sonra servis ediyoruz.
0 Yorum:
Yorum Gönder