Blogumdaki 50. tarif , benim için önemli bir sayı , ilk blog yazmaya başladığımda blog yazmanın çok basit bir iş olduğunu ve her gün bir tarif yükleyebileceğimi zannediyordum. Tabiki hiç düşündüğüm gibi olmadı ve 2 yılı aşkın süre içinde ancak 50. tarife gelebildim. Blog yazmak gerçekten çok zor işmiş. Bir çok işten bile zor bence. Her yayında çıtayı biraz yükseltmek hiç olmazsa bir önceki tarifin altında kalmayacak , ilgi çekecek bir tarif yazmak gerekiyor. Son zamanlara yatıyorum kalkıyorum blogumu düşünüyorum , ne yazsam ne yayınlarsam okurların ilgisini çeker diye düşünüyorum. Son 3 gündür işe başlarken düşündüğüm her gün 1 tarif yayınlama hayalini gerçekleştiriyorum , güzel geri dönüşler gerçekleşiyor , ilgi artıyoru , sürekli aktif olmayı sağlıyor. Sanırım benim için blog yazmak ilk başlardaki gibi hobi olmaktan çıkıp gerçek bir işe dönüşecek. Belki bunun için belli bir süre daha var ama ben bundan sonra en az 3 günde 1 tarif yayınlamak için bol bol çalışıyorum.
Bu gün blogumun 50. tarifi ve ilk çorba tarifini sizlerle paylaşmak istiyorum. Her evde , her çorbacıda , her esnaf lokantasında , hayatımızın her anında , bazılarımızın ilk içtikleri çorba mercimek çorbası. Kimi zaman bol biberli , kimi zaman bol limonlu. Kimi zaman yanında kurutonla kimi zaman yanında hiç bir şey olmadan. Yanında içinde ne olursa olsun mercimek çorbası hep bizim yanımızda.
Ben çorbada partikül olmasını sevmediğim için güzelce süzüp pürüzsüz kıvamda bir çorba yaptım. Süzmek sizin tercihiniz ve zamanınıza bağlı ama bence süzünce tadi bile bir başka oluyor. İçindeki malzemeleri el blendrı ile güzelce püre yapıp malzemelerin içlerindeki öz suları çorbaya karıştırınca çorba tam anlamıyla bir lezzet patlamasına dönüşüyor bence.
MERCİMEK ÇORBASI TARİFİ
- 6 kişilik
Malzemeler:
- 1 su bardağı kırmızı mercimek
- 1 orta boy kuru soğan
- 1 büyük boy havuç
- 3 yemek kaşığı zeytin yağı
- 3 çay kaşığı toz kimyon
- 3 çay kaşığı toz kırmızı biber + 2 çay kaşığı toz kırmızı biber
- 5 su bardağı kaynar su
- 4 çay kaşığı tuz
- 1 çorba kaşığı tereyağı (sunum için)
- Kırmızı mercimeğimizi güzelce yıkayıp suyunun süzülmesi için kenara bırakıyoruz.
- Havucumuzu ve soğanımızı küp küp doğruyoruz.
- Büyük boy bir tencereye zeytin yağımızı , kırmızı mercimeğimizi , havucumuzu ve soğanımızı koyup orta ateşte kavurmaya başlıyoruz.
- Mercimekler sararana kadar kavuruyoruz. (6-7 dakika)
- Mercimekler sararınca 5 su bardağı kaynar suyu karışımımızın ekleyip orta ateşte 20 dakika pişiriyoruz.
- Daha sonra yavaş ateşe alıp 20 dakika daha pişirdikten sonra el blendrını çorbanın içine sokup güzelce tüm malzememizi öğütüyoruz.( el blendrınız yok ise süzgeçte eze eze aynı işlemi gerçekleştirebilirsiniz)
- Çorbamızı süzgeçten geçirip başka bir tencereye döküyoruz. Kimyonumuzu , tuzumuzu ve toz biberimizi ekleyip 10 dakika orta ateşte pişirip servise hazır hale getiriyoruz.
- Küçük bir tavada tereyağımızı eritip üzerine toz biberi ekleyip 1 dakika ısıttıktan sonra servis sırasında çorbanın üzerine damlatıyoruz.
0 Yorum:
Yorum Gönder