20 Tem 2012

Antep Fıstıklı Biscotti



Daha önce sizinle fındıklı biscotti tarifini paylaşmıştım , dışarıdan bakıldığında çok sert bir görüntüsü var ama ısırdığınız anda damağınızda yumuşacık bir tat bırakan tatlı bir gevrek. Çayla , sıcak sütle beraber çok güzel eşlik ediyor. Genelde fındıklı , bademli , kuru üzümlü yapılıyor. Ben bu tarifte çok sevdiğim antep fıstığını kullanmak istedim ve güzel bir sonuç elde ettim.


ANTEP FISTIKLI BİSCOTTİ  TARİFİ

50 det kurabiye için 

Malzemeler :
  • 2 yumurta
  • 250 gram toz şeker (1 + 1/4 su bardağı)
  • 315 gram un ( 2 + 1/4 su bardağı )
  • 125 gram tereyağı
  • 1 paket kabartma tozu (10 gramlık paket)
  • 1 çorba kaşığı süt
  • 200 gram toz antep fıstığı ( 1 su bardağı dolusu)

Yapılışı :
  1. Fırın 175 derecede çalıştırılır.
  2. Fırın tepsisine yağlu kağıt serilip hazırlanır.
  3. Tereyağı mutfak robotunda veya mikserde çırpılığ krema kıvamına getirilir. Krema kıvamına gelen tereyağına şeker eklenir 1 dakika daha robotto karıştırıldıktan sonra yumurtalar ilave edilip 1 dakika daha karıştırılır.
  4. Un ve kabartma tozu karışıma eklenip yapışkan bir hamur kıvamına gelene kadar isterseniz elinizle isterseniz mutfak robotunda yoğurulur. 
  5. En son antep fıstığı eklenip 1 dakika daha karıştırılır.
  6. Hazırlanan hamur karışımı ikiye bölünüp fırın tepsisinizn uzunluğunda 25-30 santim üzünluğunda rulo yapılığ yağlı kağıdın üzerine yerleştirilir. Daha sonra hamurun üzerine elmizle hafifçe bastırarak hamura yassı bir şekil veriyoru.
  7. Hamuru 15 dakika piştikten sonra fırından çıkartıp 5 dakika soğuttuktan sonra 2 santim kalınlığında şeritler olcak şekilde kesip tekrar yağlı kağıdın üzerine diziyoruz.
  8. Fırını 150 derece sıcaklığa düşürüyoruz.
  9. Kurabiyeler 15 dakika daha piştikten sonra çıkartığ soğumaya bırakıyoruz.
Sonraki Kayıt Önceki Kayıt

    PAYLAŞIN..

1 yorum:
Join the discussionAntep Fıstıklı Biscotti