Daha önce sizinle fındıklı biscotti tarifini paylaşmıştım , dışarıdan bakıldığında çok sert bir görüntüsü var ama ısırdığınız anda damağınızda yumuşacık bir tat bırakan tatlı bir gevrek. Çayla , sıcak sütle beraber çok güzel eşlik ediyor. Genelde fındıklı , bademli , kuru üzümlü yapılıyor. Ben bu tarifte çok sevdiğim antep fıstığını kullanmak istedim ve güzel bir sonuç elde ettim.
ANTEP FISTIKLI BİSCOTTİ TARİFİ
50 det kurabiye için
Malzemeler :
ANTEP FISTIKLI BİSCOTTİ TARİFİ
50 det kurabiye için
Malzemeler :
- 2 yumurta
- 250 gram toz şeker (1 + 1/4 su bardağı)
- 315 gram un ( 2 + 1/4 su bardağı )
- 125 gram tereyağı
- 1 paket kabartma tozu (10 gramlık paket)
- 1 çorba kaşığı süt
- 200 gram toz antep fıstığı ( 1 su bardağı dolusu)
Yapılışı :
- Fırın 175 derecede çalıştırılır.
- Fırın tepsisine yağlu kağıt serilip hazırlanır.
- Tereyağı mutfak robotunda veya mikserde çırpılığ krema kıvamına getirilir. Krema kıvamına gelen tereyağına şeker eklenir 1 dakika daha robotto karıştırıldıktan sonra yumurtalar ilave edilip 1 dakika daha karıştırılır.
- Un ve kabartma tozu karışıma eklenip yapışkan bir hamur kıvamına gelene kadar isterseniz elinizle isterseniz mutfak robotunda yoğurulur.
- En son antep fıstığı eklenip 1 dakika daha karıştırılır.
- Hazırlanan hamur karışımı ikiye bölünüp fırın tepsisinizn uzunluğunda 25-30 santim üzünluğunda rulo yapılığ yağlı kağıdın üzerine yerleştirilir. Daha sonra hamurun üzerine elmizle hafifçe bastırarak hamura yassı bir şekil veriyoru.
- Hamuru 15 dakika piştikten sonra fırından çıkartıp 5 dakika soğuttuktan sonra 2 santim kalınlığında şeritler olcak şekilde kesip tekrar yağlı kağıdın üzerine diziyoruz.
- Fırını 150 derece sıcaklığa düşürüyoruz.
- Kurabiyeler 15 dakika daha piştikten sonra çıkartığ soğumaya bırakıyoruz.
çok güzel görünüyor. ben de deneyeceğim yapmayı
YanıtlaSil