- 4 adet orta boy kabak
- 250 gram temizlenmiş karides
- 50 gram tereyağı
- 100 gram kaşar
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 diş sarımsak
Yapılışı :
- Önce kabaklarımızın üstünü soyup ikiye bölüyoruz. Kaynar suda 5 dakika haşlıyoruz.
- Haşlanan kabaklarımızı alıp iç kısmını alıyoruz.
- Kabaklarımızı tuzlayıp kara biberliyoruz.
- Tereyağımızı eritip içine sarımsağımız atıp 1 dakika kavuruyoruz.
- Kavrulmuş sarımsağı kaldırıp karideslerimiz atıyoruz. İyice kızarana kadar karideslerimizi pişiriyoruz. En son tuzumuzu , pul biberimizi ve karabiberimizi ekleyip altını kapatıyoruz.
- Kayık şeklinde hazırladığımız kabaklarımızın içine karideslerimizi diziyoruz ve 180 derecede fırında 20 dakika pişiriyoruz.
- 20 dakikanın sonunda kaşarlarımızı serpip 5 dakika fırında kızartıp servis ediyoruz.
Ben bu tarifteki yemeği yaptım ve yedim, evde misafirlerim vardı, bana "nereden akılettin?" diye sordular, selam iletmemi istediler.
YanıtlaSil