- 10 Kişilik
Malzemeler :
- 80 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
- 5 gram tereyağı (kek kalıbını yağlamak için)
- 1/3 su bardağı şeker (70 gram)
- 1 yumurta
- 1 su bardağı un (140 gram)
- 1 adet vanilya çubuğu
- 1/2 paket kabartma tozu
- 1/2 çay kaşığı tuz
- 1/2 su bardağı badem (65 gram) (küçük parçalar halinde kırılmış)
- 1/2 su bardağı kuş üzümü (60 gram)
- 1,5 su bardağı rendelenmiş havuç (160 gram)
- 1/4 su bardağı süt (60 gram)
Yapılışı :
- Kabımızı yağlıyoruz ve fırını 200 derecede 20 dakika ısıtıyoruz.
- Önce tereyağını bir kapta çırpıyoruz.
- Daha sonra şekeri ilave edip çırpmaya devam ediyoruz.
- Yumurtamızı ekleyip 4-5 dakika hızlı devirde çırpıyoruz.
- Kuru malzemeleri (un , vanilya , tuz ve kabartma tozu) bir yerde karıştırıyoruz.
- Kuru malzeme karışımını çırptığımız ıslak karışıma ilave edip 1 dakika çırptıktan sonra sütü ilave edip mikserde 10 saniye karıştırıp mikseri kapatıyoruz.
- Rendelenmiş havuçlarımızı ekleyip iyice karıştırıyoruz.
- En son üzüm , ceviz ve hindistan cevizini ekleyip tahta kaşığımız ile karıştırıyoruz.
- Katı bir karışım elde edince , karışımı daha önce yağladığımız 16,5 santim genişliğinde ortasu delik kek kalıbına döküyoruz.
- 10 dakika 200 derecede sonra 15 dakika 150 derecede veya kürdanı ortasına batırdığımızda kürdan kuru çıkana kadar pişiriyoruz.Fırının gücüne göre ısı ve süreyi ayarlamak çok önemli. 25 dakikanın sonunda kürdan ıslak çıkarsa 5 dakika aralıklarla kek pişene kadar süreyi uzatıyoruz. Her 5 dakikanın sonunda kürdan testini tekrarlıyoruz.
Yeni tarif eklemişsiniz:) Değişik bir havuçlu kek tarifi arıyordum geçen gün bulamamıştım teşekkürler..Yarın deniycem:)
YanıtlaSilsonuclarıda bıldırısen sevınırım :)
YanıtlaSilSonunda yaptım harika oldu yiyen herkes beğendi hatta 2. yi bile isteyen oldu...test edilip onaylandı kısacası..ama ben çok sevdiğim ve havuca yakıştırdığım ve olmazsa olmaz diye düşündüğüm için tarçın da ekledim bu benim fikrim tabi...her ne şekilde seviyorsanız..mutlaka deneyin derim..
YanıtlaSilHavuçların ince rendelenmesi arzuya gere tarçın eklenmesi iyi olabilir. Denedikten sonra tekrar yorum eklerim. Deneyenlere Afiyet olsun. Teşekkürler Ahmet Bey...
YanıtlaSilhavuçlu keke bi çok insan tarçını çok yakıştırıyo ama ben daha çok havucun tadının vurgulu olmasını istediğim için tarçını kullanmadım , ilgine teşekkür ederim
Silben de yaptım :))))
YanıtlaSilnasıl oldu ?
Sil