28 Eyl 2011

KIRMIZI MEYVELİ JÖLE TARİFİ


Yapılması kolay ,  ferahlatıcı , çok hafif , yazın yenebilecek  hoş bir tatlı. İstenen her türlü meyve ile yapılabilir


Malzemeler :
  • 2 parça jelatin
  • 10 adet vişne
  • 5 adet kırmızı üzüm
  • 3/4 su bardağı soğuk su
  • 1 çorba kaşığı toz şeker
Yapılışı :
  1. Önce jelatinleri suyun içine koyup eriyene kadar bekliyoruz , iyice karıştırıp şekerini ilave ediyoruz.
  2. Şeker eriyene kadar karıştırıyoruz. Ben küçük toprak kapta yaptım ve bu sadece 1 kişilik. Kap seçimine çok önemli çünkü ters çevirince kaptan çıkartmak zor oluyor biraz.
  3. Kabın altına 2 santim derinliğinde erimiş jöle karışımımızdan döküyoruz , 5 dakika buzlukta bekletiyoruz 
  4. Daha sonra önceden ikiye böldüğümüz üzümlerimizi diziyoruz. Üzerini örtecek kadar jöle ekleyip buzluğa atıyoruz. 
  5. Burda fazla jöle dökmemek çok önemli çünkü fazla dökersek üzümler yüzer. 
  6. 10 dakika buzlukta beklettikten sonra çıkartıp çekirdekleri ayıklanmış vişnelerimizi diziyoruz. Dizdikten sonra tekrar jöle ekliyoruz ve buzluğa atıyoruz. 10 dakika sonra çıkartıp ters çeviriyoruz ve servis ediyoruz.
Sonraki Kayıt Önceki Kayıt

    PAYLAŞIN..

3 yorum:

  1. güzel görünüyo ilginç geldi:/

    YanıtlaSil
  2. harika bi tarif kelimenin tek anlamıyla lezizz:)) en sevdiğim tatlılardan biri şimdi daha kolay erişip yapabileceğim :) görüntüsüyle tadı birbiyle öyle harika görünüyoki :) keşke olsa da yesem :D

    YanıtlaSil
  3. neefiiiiis birseyy tam benim istedgiim şekiil afif abartısız agız tadınca hoos bir tatlıı

    YanıtlaSil