23 Eyl 2011

BİSCOTTİ TARİFİ


İtalyancada biscotto 'nun çoğul hali biscottidir. Kelime anlamı orta çağ latince kökenli biscotus ''iki kere pişmiş'' demektir. Çok kuru ve uzun süre saklanabilen bır urunmuş ilk ortaya çıktığında, ancak benim verdıgım tarifte tereyağı olduğu için çok uzun sure saklanması zor.



Çayın veya kahvenin yanında yenebilen güzel bir gevrek .

BİSCOTTİ TARİFİ


- 50 adet biscotti için


Malzemeler :
  • 2 Yumurta
  • 250gr Toz Şeker
  • 350gr Un
  • 125gr Tereyağı/Butter
  • 1 paket Kabartma Tozu
  • 1 çorba kaşığı Süt
  • 100gr fındık
Yapılışı :
  1. Fırın 175 derecede çalıştırılır.
  2. Fırın tepsisine yağlu kağıt serilip hazırlanır.
  3. Tereyağı mutfak robotunda veya mikserde çırpılığ krema kıvamına getirilir. Krema kıvamına gelen tereyağına şeker eklenir 1 dakika daha robotto karıştırıldıktan sonra yumurtalar ilave edilip 1 dakika daha karıştırılır.
  4. Un ve kabartma tozu karışıma eklenip yapışkan bir hamur kıvamına gelene kadar isterseniz elinizle isterseniz mutfak robotunda yoğurulur. 
  5. En son fıdıklarda eklenip 1 dakika daha karıştırılır.
  6. Hazırlanan hamur karışımı ikiye bölünüp fırın tepsisinizn uzunluğunda 25-30 santim üzünluğunda rulo yapılığ yağlı kağıdın üzerine yerleştirilir. Daha sonra hamurun üzerine elmizle hafifçe bastırarak hamura yassı bir şekil veriyoru.
  7. Hamuru 15 dakika piştikten sonra fırından çıkartıp 5 dakika soğuttuktan sonra 2 santim kalınlığında şeritler olcak şekilde kesip tekrar yağlı kağıdın üzerine diziyoruz.
  8. Fırını 150 derece sıcaklığa düşürüyoruz.
  9. Kurabiyeler 15 dakika daha piştikten sonra çıkartığ soğumaya bırakıyoruz.
Sonraki Kayıt Önceki Kayıt

    PAYLAŞIN..

1 yorum:
Join the discussionBİSCOTTİ TARİFİ