10 yıllık blog serüvenimde bir çok tarif hazırladım. Her zaman en sevdiğim malzemelerin başında çikolata geldi 🍫 Bence çikolataya en çok yakışan meyve de tartışmasız vişne 🍒 Çikolatanın tatlılığı vişnenin ekşiliği ile birleşince mükemmel bir uyum oluşuyor.
Uzun zamandır pişirmediğim bir tarif ⭐️ Blondie ⭐️
Tarifi kusursuz hale getirmek için 4 deneme yaptım ve bu denemeleri yaparken de bu işten ne mutlu olan, komşularımızdı. İlk bakışta standart bir kek zannettikleri ⭐️Blondie⭐️ nin tadına baktıklarında bir takım şoklar yaşanmış olabilir 🤗
Özetle komşular üzerinde test edildi, onaylandı 👌🏼 Şimdi sıra siz sevgili takipçilerimin testini geçmekte.
PS: evet komşularım çok şanslı, siz de böyle testlerde yer almak isterseniz Beşiktaş’a beklerim 😉
TARİF
- 9 Kişilik
Malzemeler
- 300 gram beyaz kuvartür çikolata
- 130 gram tereyağı (1/2 su bardağı + 1 yemek kaşığı)
- 150 gram toz şeker (3/4 su bardağı)
- 4 yumurta
- 175 gram un (1 + 1/4 su bardağı)
- 9 adet donmuş vişne
Yapılışı
- Çikolatayı ve tereyağını benmari usulu ( küçük bir tencereye iki parmak su koyup üzerine cam veya metal bir kase oturtup pişirme) eritiyoruz.
- Fırınımızı 160 derecede çalıştırıyoruz.
- 18*18 cm'lik fırın tepsimize yağlı kağıdımızı yerleştiriyoruz. (aynı ölçü brownie tarifini kullanarak daha geniş bir kalıpta yapmayı düşünüyorsanız brownie daha ince olur ve pişme süresi biraz kısalır, buna dikkat etmenizi tavsiye ederim)
- Yumurta ve şekerimizi tel çırpıcı ıle güzelce karıştırıp uzerine unumuzuda İlave edip karıştırıyoruz.
- Eriyen tereyağı ve çikolatayı yumurtalı karışıma ekleyip tel cıpıcımızla güzelce karıştırıyoruz.
- Karışımımızı fırın tepsimize döküp vişnelerimizi karışımın üzerine diziyoruz.
- 160 derecede 30-35 dakika üzeri kabuk olup içi hafif ıslak kalacak şekilde pişiriyoruz.
0 Yorum:
Yorum Gönder