6 Nis 2021

Rom Baba

 




Rom Baba Tarifi 

7 - 8 Adet için

         Malzemeler

    • 20 gram Instant maya (2 paket)
    • 100 ml soğuk su
    • 3 yumurta
    • 250 gram un (1 su bardağı + 1 çorba kaşığı)
    • 1 çimdik tuz
    • 60 gram tereyağı (4 çorba kaşığı)

Surup İçin

    • 250 gram toz şeler
    • 1/2 litre su
    • 1 adet portakal kabuğu rendesi 
    • 1/2 adet portakal suyu

Kremşanti

    • 1 paket kremsanti
    • 1 su bardağı süt

Yapılışı

    1. Tereyağı eritilir. 
    2. Un, tuz, soğuk su , eritilmiş tereyağı ve yumurta karıştırma bakına konup tel çırpıcı ile homojen bir karışım olana kadar karıştırılır. 
    3. Karışımın olduğu kap stres filme kapatılıp yarım saat mayalanmaya bırakılır. 
    4. Mayalanma sırasında durup hazırlanır. Toz şeker, su, portakal suyu ve portakal kabuğu rendesi güzelce karıştırılıp şeker eritilir. 
    5. Fırın Fırın 200 derecede çalıştırılır. 
    6. Tercihen ortası delikli mini kek kalıbı veya muffin veya minik tart kalıpları hazırlanır. Kalıplar tereyağı ile yağlanır. 
    7. Karışım sıkma torbasına konur. 
    8. Sıkma torbası ile karışım kaplara doldurulup fırına atılır. 
    9. Fırında 15 dakika piştikten sonra fırın 160 dereceye indirip 10 dakika daha pişirilir. 
    10. Pişen kekeler şerbete atılır. Şerbeti emene kadar ters düz çevrilecek şerbeti ememesi sağlanır. 
    11. Kremşanti çırpılıp hazırlanır. 
    12. Üç dört saat dinlenen keklerin üzerine krem şanti sıkılar servis edilir. 
Sonraki Kayıt Önceki Kayıt

    PAYLAŞIN..

0 Yorum:

Yorum Gönder