Rom Baba Tarifi
7 - 8 Adet için
Malzemeler
- 20 gram Instant maya (2 paket)
- 100 ml soğuk su
- 3 yumurta
- 250 gram un (1 su bardağı + 1 çorba kaşığı)
- 1 çimdik tuz
- 60 gram tereyağı (4 çorba kaşığı)
Surup İçin
- 250 gram toz şeler
- 1/2 litre su
- 1 adet portakal kabuğu rendesi
- 1/2 adet portakal suyu
Kremşanti
- 1 paket kremsanti
- 1 su bardağı süt
Yapılışı
- Tereyağı eritilir.
- Un, tuz, soğuk su , eritilmiş tereyağı ve yumurta karıştırma bakına konup tel çırpıcı ile homojen bir karışım olana kadar karıştırılır.
- Karışımın olduğu kap stres filme kapatılıp yarım saat mayalanmaya bırakılır.
- Mayalanma sırasında durup hazırlanır. Toz şeker, su, portakal suyu ve portakal kabuğu rendesi güzelce karıştırılıp şeker eritilir.
- Fırın Fırın 200 derecede çalıştırılır.
- Tercihen ortası delikli mini kek kalıbı veya muffin veya minik tart kalıpları hazırlanır. Kalıplar tereyağı ile yağlanır.
- Karışım sıkma torbasına konur.
- Sıkma torbası ile karışım kaplara doldurulup fırına atılır.
- Fırında 15 dakika piştikten sonra fırın 160 dereceye indirip 10 dakika daha pişirilir.
- Pişen kekeler şerbete atılır. Şerbeti emene kadar ters düz çevrilecek şerbeti ememesi sağlanır.
- Kremşanti çırpılıp hazırlanır.
- Üç dört saat dinlenen keklerin üzerine krem şanti sıkılar servis edilir.
0 Yorum:
Yorum Gönder