25 Oca 2016

Vanilyalı Salep


Hayatımda içtiğim en iyi sahlebin yapıldığı yer artık sahlep yapmıyor. Aslında yapıyor olsa bile canım istediği zaman gidip orada sahlep içme şansım pek yok.

Bahsettiğim yer, üniversite yıllarımda Ankara Bahçelievler'de evime çok yakın olan 'Happy Days' isimli bir kafeydi. Orada tesadüfen içtiğim sahlebin tadını hiçbir zaman unutamadım.

Sahlebi sade şekilde içmeyi severim. Üzerine tarçın bile koymadan. Bazı yerlerde sahlebi yaparken üzerini kuruyemiş dükkanına çeviriyorlar, fındık fıstık, ne varsa koyuyorlar. Bazı yerlerde de kıvamı tutmamış su gibi bir sahlep yapıyorlar. Bence sahlepteki en önemli şey kıvamı ve şekerli tadından çok sahlebin doğal tadını almak.


Benim bu beklentilerimi kolay kolay hiçbir yer karşılayamadığı için kendi sahlebimi yapmaya karar verdim. Şeker oranını azaltmak için sahlebe vanilya ekledim. Bence vanilyalı sahlep tarçınlısından güzel oldu. Böylece yoğun kıvamı ile hayalimdeki sahlebe kavuşmuş oldum.

VANİLYALI SAHLEP TARİFİ

- 2 Kişilik


Malzemeler

  • 2,5 su bardağı süt
  • 2 adet çubuk vanilya
  • 2 çorba kaşığı toz şeker (silme)
  • 1 çorba kaşığı saf salep
Yapılışı
  1. Ora boy bir tencereya süt konur.
  2. Vanilya çubuğumuzu ortadan kesip içindeki özü çıkartıp sütün içine atıyoruz.
  3. Saf sahlebimizide süte ilave edip tel çırpıcı ile güzelce çırpıp homajen bir karışım elde ediyoruz. Eger çok iyi karıştırmaz isek karışımda topaklanmalar olabilir.
  4. Karışıma şekerimizide ilave edip karıştırdıktan sonra tenceremii hızlı ateşe alıp sürekli tel çırpıcı ile karıştırrak sahlebimizi pişiriyoruz. Yaklaşık 4 dakika karışım kaynayıp fokurdayana kadar pişirip servis ediyoruz.
Sonraki Kayıt Önceki Kayıt

    PAYLAŞIN..