Kahvaltıya takıldım kaldım son zamanlarda. Her sabah ne yesem diye akşamdan planlar yapmaya başladım. Eskiden basit kahvaltılar ederdim, bazen hiç birşey yemeden direk öğlen yemeğine geçerdim. Son bir kaç aydır sabahları zeytin, peynir, bazen granola, bazen yumurtayla büyük bir keyifle kahvaltı ediyorum. Akşamları saat 10 civarında ertesin gün ne kahvaltıda ne yesem diye hayal etmeye başladım.
Birkaç hafta önce
instagram'da Ali Erol, Oya Terzioğlu'nun videosunu paylaşmış. Videoda ekmek
salçaya batırılmakta. Videoyu izlerken ağzımın suyu aktı resmen, canım o kadar
çok istedi ki ilk iş evde kendi salçamı yapmak oldu. Aslında gidip yerinde
yemek gerekirdi ama o zamana kadar bekleyemeyecektim.
Aslında Oya Hanım'ın
salçasının tadını bilmesemde kendimce bir salça yaptım. Domates ve biber salçasını
biraz zeytinyağı ile kavurup üzerine bir miktar mandalina suyu ekleyip yavaş
ateşte kavurduktan sonra soğumaya bıraktım.
Biber salçası ve
mandalina nasıl olur diye merak ettiğinizi biliyorum. Ben de ufak bir çılgınlık
yaptım ama sonuç muhteşem oldu. Acı ve tatlı aynı anda damağınızda, geriden
gelen mandalinanın tatlılığı aklınızı başınızdan almaya yetiyor.
Soğuyan salçama sızma
zeytinyağımı ilave edip kızarmış ekmeklerle keyifle tükettim. Kahvaltıda ekmeğin
üzerine sürerek ya da tostun içinde harika oluyor. Kahvaltı keyfini artırmak
isteyenler için güzel bir tarif.
KAHVLTILIK SALÇA TARİFİ
Malzemeler
Sonraki Kayıt
Önceki Kayıt
KAHVLTILIK SALÇA TARİFİ
Malzemeler
- 1 çorba kasıgı biber salçası
- 2 çorba kasıgı domates salçası
- 2 + 2 yemek kaşığı zeytin yağı
- 1 mandalinanın suyu
- 4 yemek kaşığı su
Yapılışı
- Biber salçası, domate salçası ve mandalina suyu ufak bir kapta güzelce karıştırılır.
- Karışım orta boy bir tava konup 3 dakika kavrulduktan sonra 1 yemek kaşığı su ilave edip karıştırılır. Karışıma 1 yemek kaşıpı su daha ilave edip tekrar karıştırılıp kavrulmaya devam ettırılır.
- Kalan son iki kaşık suda ilave edilip kavrulduktan sonra 2 çorba kaşığı zeytin yağı ilave edilir. Zeytin yağı ile birlikte 1 dakika daha kavrulan salça ateşten alıp servis kesasine konur ve soğumaya bırakılır.
- Servis sırasında kalan 2 yemek kaşığı zeytin yağı ilave edilerek servsi edilir.