4 Eyl 2015

MUZLU ve SÜT REÇELLİ TOST

süt reçeli

Bugün sizlerle basit ve keyifli bir tarif paylaşmak istiyorum. Son zamanlar da kahvaltılık tariflere yoğunlaştığımda muzlu ekmek yapmak için araştırma yaparken kendiliğinden oluşan bir tarif. Biraz buz biraz badem, biraz tarçın. Muhteşem bir kahvaltılık veya tatlı ihtiyacınızı karşılamak için güzel bir alternatif.



Ekmeğin üzerine biraz süt reçeli veya fındık ezmesi sürüp üzerine muzları dizip biraz tarçın serpiyoruz ve fırına atıyoruz. Ben kendi yaptığım süt reçelini kullanmayı tercih ettim, isterseniz hazır süt reçeli alabilir veya biraz fındık ezmesi sürebilirsiniz.

MUZLU ve SÜT REÇELLİ TOST

- 2 Kişilik

Malzemeler
  • 2 dilim kepekli ekmek
  • 1 adet büyük muz
  • 1 çay kaşığı toz tarçın
  • 1 çorba kaşığı kırık badem
  • 2 çorba kaşığı süt reçeli (veya fındık ezmesi)
Yapılışı
  1. Fırını 175 derecede çalıştırıyoruz.
  2. Ekmeklerin üzerlerine 1 er çorba kaşığı süt reçeli sürüyoruz.
  3. Süt reçelini sürdükten sonra muzumuzu ortadan ikiye bölüyoruz. Ortadan ikiye böldüğümüz muzları boylamasına 2 ye bölüp ekmeğin üzerine diziyoruz.
  4. Muzlarımızın üzerine tarçınımızı serpiyoruz ve en son badem parçalarımızı da ekleyerek ekmeklerimizi fırına atıyoruz. Fırında 3-4 dakika kalan ekmekleri çıkartıp servis ediyoruz.
Sonraki Kayıt Önceki Kayıt

    PAYLAŞIN..