23 Şub 2015

Sebzeli ve Ekşili Noodle


İnstagramdaki isimlerini orjinal bulduğum için takip etmeye başladığım, takip ettikçe fotoğraflarına ve videolarına hayran kaldığım midyeüstüwasabi'nin geçen hafta paylaştığı noodle fotoğrafından sonra kendimi markette noodle ararken buldum. Fazla vakit kaybetmeden denemelere başladım. Aslında yapımı çok basit, içine koymak istediğiniz malzemeler ise sizin zevkinize kalmış. Ben bol ekşili ve acılı, içinde bol sebzenin olduğu bir tarif oluşturmak istedim. Hayalimde ekşili tadın sebzeye ve noodle'a geçtiği bir lezzet vardı.

Ekşili tadı vermek için, Antakya'da dolma yaparken eklenen nar ekşisi ve kuru nane kullandım. Nar ekşisi yemeğin suyu ile piştiğinde içmeye doyamayacağınız muhteşem bir lezzet ortaya çıkıyor.



Noodle'a ekleyeceğiniz biraz kuru nane, acı biber, sebze, asla vazgeçemeyeceğiniz bir lezzete dönüşüyor. Hem doyurucu, hem besleyici, hem de sağlıklı.


Bu yemekte en önemli püf nokta, kullandığımız sebzelerin hepsinin pişme süreleri farklı olduğu için hepsini aynı anda pişirmek yerine zor pişenden başlayarak en kolay pişen sebzeye doğru bir sıralama takip etmek.

SEBZELİ ve EKŞİLİ NOODLE

- 2 kişilik

Malzemeler
  • 1 adet acı chili biber
  • 1 adet orta boy kabak
  • 1 adet orta boy havuç
  • 1/2 adet orta boy beyaz soğan 
  • 1 büyük yaprak lahana
  • 50 gram brokoli (miktarı isteğe bağlı)
  • 120 gram noodle 
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 2 tatlı kaşığı nar ekşisi
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 çorba kaşığı zeytin yağı
  • 3 su bardağı kaynar su
Yapılışı
  1. Chili biber 2mm kalınlığında halkalar halinde dilimlenir.
  2. Kabağımızın kenarlarını keserek sadece dış yüzeyini kullanıyoruz. Kenarlarını kestikten sonra kabağımızı boylamasına ince ince kesiyoruz.
  3. Havucumuzu boylamasına 4 parçaya kestikten sonra kabağımızı kestiğimiz gibi ince ince jülyen şekilde doğruyoruz.
  4. Soğanımızda jülyen doğruyoruz.
  5. Lahanamızı da havuçların boylarına uygun şekilde jülyen doğrayıp hazırlıyoruz.
  6. Brokolimizi küçük küçük parçalara ayırıyoruz.
  7. Wok tava alırı ve hızlı ateşte ısıtılır. (wok tavanız yoksa yanmaz teflon tavada kullanabilirsiniz)
  8. Isınan tavamıza zeytin yağımızı ekleyip 30 saniye beklenir ve chili biberler eklenir.
  9. Önce biberlerimizi atıp 30 saniye pişirdikten sonra havuçlarımızı ilave ediyoruz. Havuçlarımızı 1,5 dakika sürekli karıştırarak pişirdikten sonra soğanlarımızı ilave edip 1 dakika daha pişiriyoruz.
  10. Kabaklarımızda ilave edip 2 dakika daha sürekli karıştırarak pişirdikten sonra lahanalarımızı ilave ediyoruz. Lahanamızı ekledikten sonra 30 saniye daha pişirdikten sonra kaynar suyumuzu ekliyoruz.
  11. Kaynar suyu ekledikten sonra noodlelarımızıda ilave edip 4-5 dakika orta ateşte pişiriyoruz. Noodlelarla beraber tuzumuzu, nar ekşimizi ve kuru nanemizde ilave diyoruz. 
  12. 5 dakikanın sonunda brokolilerimizi ilave edip 1 dakika daha pişirdikten sonra servis ediyoruz.
Sonraki Kayıt Önceki Kayıt

    PAYLAŞIN..

0 Yorum:

Yorum Gönder