Geçen yazımda sizlere Çukurcuma 49 dan bahsetmiştim , yazılarımda restoranlardan veya mekanlardan çok bahsetmesemde Çukurcuma 49 bence bahsetmeye değer bir yer. Pizzaları yedikten sonra çok güzel bir tatlı ikram ettiler. Nutella - Mascarpone ve hamur temel malzemelerdi. Bu 3 malzeme ayrı ayrıda , birlikte de bence mükemmel. İtalyanların calzone pizzalarından ( kapalı pizza) tatlı bir pizza yapmışlar. Adı Nutellasimo , sadece onu yemek için bile çukurcuma 49 un yolu tutulabilir. Bu çukurcuma 49 dan neden bu kadar bahsediyorsun yeter artık diyebilirsiniz ama bahsetmeden geçemicem , tabelası bile yok , bu kadar gizemli , ara sokakta ve bence istanbul da gitmeye değer 3-5 yerden biri.
Yediğim tatlıdan esinlenerek güzel bir tart yaptım. Mscarpone ve nutella birleşimi gerçekten çok keyifli bir birliktelik oluyor. Mascarpone bizim labne peynire benziyor. Hem tatlı hemde tuzlu tarifler için kullanabileceğiniz nötr bir peynir. Mascarpone peyniri yerine labne peyniriyle de bir deneme yaptım ve sonuç gerçekten çok başarılı. Mascarpone bulamıyorsanız veya çok pahalı bulursanız labne peynir güzel bir alternatif.
En çok paylaştığım tariflerden biri tart tarifleri. Her fırsatta her şeyi tarta uyarlayabilirim sanırım. Sadece tart üzerine bile bir blog yazılabilir. Uygulaması çok basit bir tart tarifi oldu , tart tabanınız hazır olursa 3 dakikada sunuma hazır çok lezzetli bir tart yapabilirsiniz.
Üst katmanı hiç pişirmeden tartın içine yerleştirip servis etmeniz yeterli. İsterseniz üzerine meyveler koyabilir veya pudra şekeri serpebilirsiniz.
Malzemeler
Tart hamuru için :
Malzemeler
Tart hamuru için :
- 50 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
- 25 gram pudra şekeri (2,5 yemek kaşığı)
- 80+60 gram un (1 su bardağı )
- 1 yumurta
- 100 gram mascarpone peyniri ( mascarpone bulamazsanız labne peyniri kullanılabilir)
- 100 gram nutella
Tart hamuru :
- Öncelikle fırınımızı 160 derecede çalıştırıyoruz.
- Tereyağımızı mutfak robotunda 1 dakika karıştırıyoruz.(kremamsı kıvam için)
- Üzerine pudra şekerimizi ve yumurtamızı ekleyip 2 dakika daha robotumuzu çalıştırıyoruz.
- Unumuzun 80 gramını ekleyip robotumuzu 1 dakika daha çalıştırıp kalan 60 gramlık unu ekleyip 2-3 dakika robotu çalıştırıp hamurumuzu hazır hale getiriyoruz.
- Hamurumuzu isterseniz 20 santim çapında 1 tart kalıbına veya hamuru 2'e bölüp 12 santimlik iki tart kalıbana koyup pişirebilirsiniz. Fırında 20-25 dakika altın sarısı olana kadar pişiriyoruz.
- Pişen hamuru fırından alıp 15 dakika soğutuyoruz. Güzelce paketleyip buzdolabında 1 hafta bozulmadan saklayabilirsiniz.
- Nutella ve mascarpone peyniri orta boy kapta maskarpone peyniri kaybolana kadar güzelce karıştırılır .
- Karışım soğutulan tart hamurunun içine doldurulup isterseniz hemen isterseniz buzdolabında beklettikten sonra servis edebilirsiniz.
0 Yorum:
Yorum Gönder