8 May 2014

Goji Berry ve Cevizli Kurabiye


Çok pratik ve çok lezzetli bir kurabiye. Yapmaya karar verdikten sonra 25 dakika da kurabiyenizden ilk ısırığı alabilirsiniz. Kurabiye yapmaya bir anda karar verdim , ne yazacağımı hiç düşünmeden direk sizlerle paylaşmak istedim. Sanırım son zamanlarda yaptığım en hızlı yayın oldu. Aslında fazlada söze gerek yok , canınızı güzel bir kurabiye çekiyorsa hemen yapabilirsiniz.

Goji berryden kısaca size bahsetmek isterim. Goji berry orijini asya olan kurt üzümü olarakta adlandırılan , Himalayalarda yetişen besin değeri çok yüksek bir bitki. Çin'de 2000 yıldır tıp alanında kullanılan bir bitki. Ülkemizde kolaylıkla kurulmuş olarak bulunabilen bir bitki. Kremalarda , keklere de veya kurabiyenin içinde çok rahatlıkla kullanılabilir. Ben ilk  defa İstanbul da kapalı çarşıda görüp almıştım ve tadı çok hoşuma gitmişti. 



Malzemeler 
  • 175 gram un 
  • 1 yumurta
  • 110 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
  • 110 gram toz şeker
  • 1 çay kaşığı vanilya
  • 1 tutam tuz
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 100 gram ceviz içi
  • 100 gram goji berry
Yapılışı
  1. Fırını  175  derecede  çalıştırıyoruz.
  2. Tereyağı , toz şeker , vanilya ve tuzu  güzelce çırpıyoruz.
  3. Karışıma  yumurtaları  ekleyip  1 dakika  daha  çırpıp  yavaş yavaş  unu  ekliyoruz. Çırpmaya devam  ederken tüm unu ekleyip  en son kabartma  tozunu ilave ediyoruz. 
  4. En son  cevizi ve goji berryi ekleyip  spatula  yardımı ile  veya  elinizle  güzelce  karıştırıyoruz.
  5. Karışımımızı  15 adet  kurabiye  olacak  sekil de  parçalara  ayırıp  top  yapıyoruz  elimizle üzerine  bastırıp  yağlı  kağıt  serdiğimiz  tepsiye  geniş  aralıklarla  dizip  fırında  önce  10 dakika  pişirip  kontrol  ediyoruz. Hafif  altın  sarısı  rengini  almamış  ise  2  şer  dakika aralıklarla  fırında  pişirmeye  devam  ediyoruz. Ben  14  dakika  pişirdim sizde  kendi fırınınıza  göre  ayarlarsınız. 
  6. pişen  kurabiyeler  1 saat soğuduktan  sonra  servis  ediyoruz.
Sonraki Kayıt Önceki Kayıt

    PAYLAŞIN..

0 Yorum:

Yorum Gönder