Çok pratik ve çok lezzetli bir kurabiye. Yapmaya karar verdikten sonra 25 dakika da kurabiyenizden ilk ısırığı alabilirsiniz. Kurabiye yapmaya bir anda karar verdim , ne yazacağımı hiç düşünmeden direk sizlerle paylaşmak istedim. Sanırım son zamanlarda yaptığım en hızlı yayın oldu. Aslında fazlada söze gerek yok , canınızı güzel bir kurabiye çekiyorsa hemen yapabilirsiniz.
Goji berryden kısaca size bahsetmek isterim. Goji berry orijini asya olan kurt üzümü olarakta adlandırılan , Himalayalarda yetişen besin değeri çok yüksek bir bitki. Çin'de 2000 yıldır tıp alanında kullanılan bir bitki. Ülkemizde kolaylıkla kurulmuş olarak bulunabilen bir bitki. Kremalarda , keklere de veya kurabiyenin içinde çok rahatlıkla kullanılabilir. Ben ilk defa İstanbul da kapalı çarşıda görüp almıştım ve tadı çok hoşuma gitmişti.
Malzemeler
- 175 gram un
- 1 yumurta
- 110 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
- 110 gram toz şeker
- 1 çay kaşığı vanilya
- 1 tutam tuz
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 100 gram ceviz içi
- 100 gram goji berry
- Fırını 175 derecede çalıştırıyoruz.
- Tereyağı , toz şeker , vanilya ve tuzu güzelce çırpıyoruz.
- Karışıma yumurtaları ekleyip 1 dakika daha çırpıp yavaş yavaş unu ekliyoruz. Çırpmaya devam ederken tüm unu ekleyip en son kabartma tozunu ilave ediyoruz.
- En son cevizi ve goji berryi ekleyip spatula yardımı ile veya elinizle güzelce karıştırıyoruz.
- Karışımımızı 15 adet kurabiye olacak sekil de parçalara ayırıp top yapıyoruz elimizle üzerine bastırıp yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye geniş aralıklarla dizip fırında önce 10 dakika pişirip kontrol ediyoruz. Hafif altın sarısı rengini almamış ise 2 şer dakika aralıklarla fırında pişirmeye devam ediyoruz. Ben 14 dakika pişirdim sizde kendi fırınınıza göre ayarlarsınız.
- pişen kurabiyeler 1 saat soğuduktan sonra servis ediyoruz.
0 Yorum:
Yorum Gönder