24 Kas 2011

FIRINDA PEYNİRLİ MAKARNA TARİFİ


Fırında makarna dediğimiz zaman bir çok insanın aklına peynirli makarna gelir. Çok lezzetli bir okadarda ağır bır yemektir aslında. Malzemeleri ve pişirmesi çok basit ama lezzeti çok karmaşık duygular yaratan bir yemek.



Malzemeler :
  • 1 paket fırın makarna                 
  • 2 kutu krema (400 ml)
  • 300 gram kaşar
  • 200 gram taze beyaz peynir
  • 100 gram maydanoz
  • tuz , karabiber


 Yapılışı :
  1. Büyük bir tencerede suyumuzu kaynatırız.
  2. Kaynayan suya makarnamızı atıp 8-9 dakika pişiririz. Çok fazla pişirmemek daha iyi olur.
  3. Kremaları orta boy bır tavaya dökeriz. Beyaz peyniri ve kaşarın yarısını kremayla karıştırıp yavaş ateşte 10 dakika pişiririz.
  4. Pişen makarnamızı süzüp krema peynir karışımımızla iyice karıştırırız. Üzerine ince ince kıydığımız maydanozlarımızı ekler karıştırırız.
  5. Orta boy bir borcama makarnamızın yarısını dökeriz araya kalan kaşarın yarısını yayarız. Üzerine kalan makarnayı dökeriz.
  6. Kalan kaşarımızı makarnanın üzerine dağıtıp 170 derecede yarım saat pişiririz. 
  Sonraki Kayıt Önceki Kayıt

    PAYLAŞIN..

0 Yorum:

Yorum Gönder