31 Eki 2011

Kral Yatağında (kremalı mantarlı tavuk)



KREMALI  MANTARLI  TAVUK  TARİFİ

- 4 kişilik 

Malzemeler :

  • 1 Tane tavuk göğsü
  • 150 gram kültür mantarı
  • 200 ml krema (1 kutu)
  • 2 çay kaşığı tuz 
  • 1 çay kaşığı karabiber

Yapılışı :
  1. Tavuk göğsümüzü önce boyuna ortadan ikiye bölüyoruz daha sonra da parçaları enine ortadan ikiye bölüyoruz.
  2. Mantarlarımızı ince ince dilimliyoruz. Tavaya koyup 2 dakika sote ediyoruz. Mntarlarımızı  çok fazla öldürmüyoruz.
  3. Sotelenen mantarımızın üzerine kremayı koyup 2-3 dakika yavaş ateşte pişiriyoruz.
  4. Ayrı bir tavayı ısıtıp tavuklarımızı pişirmeye başlıyoruz. 5-6  dakika hızlı ateşte tavuk parçalarının her iki tarafıda iyice kızarana kadar pişiriyoruz.
  5. Pişen tavuklarımızı mantarlı karışımımıza koyup 10 dakika kremayla özümseyene kadar pişiriyoruz.

Püre Malzemeleri :
  • 500 gram patates
  • 1 çay bardağı süt 
  • 50  gram tereyağı
  • 3 çay kaşığı tuz 

Püre Yapılışı :
  1. Patateslerimizi haşlıyoruz.
  2. Patateslerimizi soyup mutfak robotundan geçiriyoruz.
  3. Patateslerimizi tencereye alıp süt , tuz ve tereyağımızı ekleyip orta ateşte 5-6 dakika karıştırarak pişiriyoruz.





Sonraki Kayıt Önceki Kayıt

    PAYLAŞIN..

1 yorum: