2 Eki 2011

KREM ŞOKOLA TARİFİ


                                                   
Klasik bir fransız tatlısı olan krem şokola vanilya yada kahvelide yapılabilir. Yarı süt yarı krema yerine yalnızca sütte kullanılabilir.


KREM  ŞOKOLA  TARİFİ

- 5 kişilik 

Malzemeler :

  • 240 gr bitter çikolata
  • 240 gr krema
  • 220 gr süt
  • 1 yumurta
  • 4 yumurta sarısı
  • 4 çorba kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı portakal kabuğu rendesi
Yapılışı :


  1. Ora boy bir fırın tepsisine 5 adet sufle kabını veya ısıya dayanıklı fırın kaselerini diziyoruz. 
  2. Usu ısıtıcıda en az 1,5 litre suyu kaynama noktasına getirip hazır halde bekletiyoruz(su miktarı tepsinin genişliğine göre artabilir)
  3. Orta boy bir tencereye süt , portakal kabuğu rendesi ve kremayı koyup ağır ateşte 5 dakika ısıtıyoruz.
  4. Karışım ısınınca çikolatayı ekleyip çok ağır ateşte tahta kaşıkla karıştırarak eritiyoruz. Çikolata eriyince tencerenin altını kapatıyoruz.
  5. Fırınımızı  150  derecede çalıştırıyoruz.
  6. Orta boy bir kasede yumurta , yumurta sarıları ve şekeri tahta bir kaşıkla iyice karışıp şeker eriyene kadar karıştırma işlemine devam ediyoruz. 
  7. Çikolatalı sütü yavaş yavaş yumurtalı karışıma ekliyoruz. (çok hızlı eklerse yumurtalar pişebilir ve karışımımızda yumurta tadı oluşabilir)
  8. Hazırlanan karışımı tel süzgeçten geçirip farklı bir kaba süzüyoruz.
  9. Süzülen karışımı ısıya dayanıklı kaselerimizin içine boşaltıp üzerilerini alüminyum folyo ile kapatıyoruz. Tepsiyi sıcak su ile dolduruyoruz (suyun yüksekliği kaselerin yüksekliğinin yarısını geçmemelidir)
  10. 30 dakika 150 dakika pişirdikten sonra fırından çıkartıp oda sıcaklığına gelene kadar 
  11. Kaselerin üzerlerini folyo ile kapatıp fırına veriyoruz. Yarım saat sonra çıkartıp soğumaya bırakıyoruz.
  12. Oda sıcaklığına gelen krem şokolalarımız 1 saat buzdolabın dinlendirdikten sonra servis ediyoruz.
Sonraki Kayıt Önceki Kayıt

    PAYLAŞIN..

3 yorum:
Join the discussionKREM ŞOKOLA TARİFİ

  1. enfessssssssss

    YanıtlaSil
  2. Portakal kabukları ağıza gelmesin diye süzmemize gerek yok sanırım. Yumurtalar da kesilmeye uğramaz. Deneyince göreceğim krema ve onca yumurta ağır bir tarif. Ellerinize sağlık. Enfes görünüyor.

    YanıtlaSil