Klasik bir fransız tatlısı olan krem şokola vanilya yada kahvelide yapılabilir. Yarı süt yarı krema yerine yalnızca sütte kullanılabilir.
KREM ŞOKOLA TARİFİ
- 5 kişilik
Malzemeler :
- 240 gr bitter çikolata
- 240 gr krema
- 220 gr süt
- 1 yumurta
- 4 yumurta sarısı
- 4 çorba kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı portakal kabuğu rendesi
- Ora boy bir fırın tepsisine 5 adet sufle kabını veya ısıya dayanıklı fırın kaselerini diziyoruz.
- Usu ısıtıcıda en az 1,5 litre suyu kaynama noktasına getirip hazır halde bekletiyoruz(su miktarı tepsinin genişliğine göre artabilir)
- Orta boy bir tencereye süt , portakal kabuğu rendesi ve kremayı koyup ağır ateşte 5 dakika ısıtıyoruz.
- Karışım ısınınca çikolatayı ekleyip çok ağır ateşte tahta kaşıkla karıştırarak eritiyoruz. Çikolata eriyince tencerenin altını kapatıyoruz.
- Fırınımızı 150 derecede çalıştırıyoruz.
- Orta boy bir kasede yumurta , yumurta sarıları ve şekeri tahta bir kaşıkla iyice karışıp şeker eriyene kadar karıştırma işlemine devam ediyoruz.
- Çikolatalı sütü yavaş yavaş yumurtalı karışıma ekliyoruz. (çok hızlı eklerse yumurtalar pişebilir ve karışımımızda yumurta tadı oluşabilir)
- Hazırlanan karışımı tel süzgeçten geçirip farklı bir kaba süzüyoruz.
- Süzülen karışımı ısıya dayanıklı kaselerimizin içine boşaltıp üzerilerini alüminyum folyo ile kapatıyoruz. Tepsiyi sıcak su ile dolduruyoruz (suyun yüksekliği kaselerin yüksekliğinin yarısını geçmemelidir)
- 30 dakika 150 dakika pişirdikten sonra fırından çıkartıp oda sıcaklığına gelene kadar
- Kaselerin üzerlerini folyo ile kapatıp fırına veriyoruz. Yarım saat sonra çıkartıp soğumaya bırakıyoruz.
- Oda sıcaklığına gelen krem şokolalarımız 1 saat buzdolabın dinlendirdikten sonra servis ediyoruz.
süper:)))
YanıtlaSilenfessssssssss
YanıtlaSilPortakal kabukları ağıza gelmesin diye süzmemize gerek yok sanırım. Yumurtalar da kesilmeye uğramaz. Deneyince göreceğim krema ve onca yumurta ağır bir tarif. Ellerinize sağlık. Enfes görünüyor.
YanıtlaSil