2 Tem 2022




Bundan tam 11 yıl önce akşam saatlerinde Julia and Julie filmini izleyip filmin bitişinin ardından kurduğum, hayatımda yaptığım en güzel işlerden biri olan blogumu kuruşumun 11 yılını sizlerle paylaşmak istiyorum. 


Bugüne kadar beraber geçen yılların ardından bir çok farklı tarifi deneyimleme sansım oldu. Uzun ve devamlılığı olan bir süreçte yepyeni tariflerle sizlerle birlikte olmaya devam edebileceğimi umut ediyorum. 

Tariflerime ve bloguma değer veren sizlere çok teşekkür ederim. 

11. Yılın şerefinede çilekli meyve şekerlemeleri yaptım. Yapımı biraz zorlu bir tarfi olsada lezzetli ve keyifli bir tarif. 

Tarif ev yapımı bir jöle aslında. Tarifin detayları blogta. 

Malzemeler
  • 1 su bardağı çilek püresi (yaklaşık 200 gram donmuş çilekten elde edildi)
  • 1 su bardağı elma pektini (daha önce blogumda yayınladığım tariften ulaşabilirsiniz)(pektinle uğraşmak istemeyenler 3 yaprak jelatin(4,5 gram) kullanabilirler.
  • 1 su bardağı toz şeker (200 gram)
  • 2 - 3 damla limon suyu

Yapılışı
  1. Çilek püresi ve toz şeker kaba konur ve orta ateşte sürekli karıştırılarak pişirilri. Bu şırada karışım kabarabilir fakat siz karıştırmaya devam edin.
  2. Daha sonra pektini ve limon suyunu ilave edip ve güzelce karıştırdıktan hızlı ateşte 15-20 dakika karışım kıvam alana kadar pişirin. (pektin yerine jelatin kullanacaklar jalatini soğuk suda 10 dakika bekletip ekleyerek karıştırdıktan sonra aynı işleme devam edebilirler)
  3. Pişen karılımı 15*10 cm boyutlarında içine yağlı kağıt serilmil bir kalıba döküp oda sıcaklığına gelmesini bekleyip daha sonra buzdolabında en az 8 saat bekletip dilimleyerek servis edebilirler.
Sonraki Kayıt Önceki Kayıt

    PAYLAŞIN..

0 Yorum:

Yorum Gönder