Aradan geçen 8 yılın ardından değişen çok şey oldu.
Hobi olarak başlayan 40GRAM gerçek bir işe dönüştü.
Antakya da başlayan serüven İstanbul a taşındı. 40GRAM ismi öğrenen insan sayısı oldukça arttı.
Suanda birçok firma ile tarifler oluşturup fotoğraf çekimleri gerçekleştiriyorum. Tabiki bloga çok daha az tarif yayınlıyorum ama yayınladığım her tarif benim için çok değerli.
ŞEFTALİLİ GALETTE TARİFİ
- 6 KİŞİLİK
MALZEMELER
Hamur için;
- 5 yemek kaşığı tereyağı (75 gram)
- 1 + 1/4 su bardağı un (175 gram)
- 3 yemek kaşığı pudra şekeri (30gram)
- 2 yemek kaşığı toz şeker (26 gram)
- 1 adet yumurta
- 1 çorba kaşığı soğuk su
- 50 gram file badem
Üst Harç için;
- 200ml krema
- 7 adet yassı şeftali (japon şeftalisi)
- 1 adet vanilya çubuğu
- 2 çorba kaşığı pudra şekeri
YAPILIŞI
- Tereyağımızı mutfak robotunda kremamsı kıvama getiriyoruz. Daha sonra üzerine pudra şekerini ilave edip 1 dakika karıştırdıktan sonra, yumurtayı da ilave edip 1 dakika daha karıştırıyoruz, unu ekleyip tekrar mutfak robotumuzu çalıştırıp 1-2 dakika hamur olana kadar karıştırıyoruz. Hamuru 1 saat buzdolabında dinlendiriyoruz. (hamuru buzdolabında 4-5 gün bozulmadan saklayabilirsiniz)
- Hamurumuzu iki yağlı kağıdın arasına konup 1 santim kalınlığında olacak şekilde kare bir biçimde 21*21 cm boyutlarında açıyoruz.
- Fırını 170 derecede çalıştırıyoruz.
- Açtığımız hamuru yağlı kağıdın üzerinden tutuyoruz ve çatalla üzerine delikle açıyoruz(hamurun kabarmasını önlemek için)
- Hamurun kenarlarına 2 santim kalınlığında file bademleri serpiyoruz.
- Hamurumuzu fırında 25 dakika üzerine güzelce kızarana kadar pişiriyoruz.
- Pişen hamuru çıkartıp soğumaya bırakıyoruz.
- Soğuk Krema ve yarım vanilya çubuğunun içinden çıkarttığımız özleri hızlı devirde 3 dakika çırpıp kremayı hazırlıyoruz. Buzdolabında servis sırasına kadar dinlendiriyoruz.
- Şeftalilerimizi yıkayıp soyduktan sonra elma dilimleri şeklinde dilimleyip orta boy bir kaba koyuyoruz.
- Üzerine yarım vanilya çubuğunun özlerini ve 2 çorba kaşığı pudra şekerimizi ilave edip yavaş yavaş karıştırıyoruz. Vanilyalar ve şeker heryere bulaşana kadar karıştırmaya devam ediyoruz.
- En sonra hamurumuzun üzerine kremayı onunda üzerine şeftalileri yerleştirip servis ediyoruz.
0 Yorum:
Yorum Gönder