25 Haz 2018

Erik Sorbe


Sokaklarda arabalarda meyve sebze satan insanları her zaman sevmişimdir. Seyyar satıcıların albenisi her zaman beni cezbeder. Aldığım ürünlerden her zaman güzel çıkar. Son 2 aydır levent tarafında arabasıyla meyve satan bir satıcıdan bir çok defa kayısı, kiraz, erik aldım. En son aldığım eriklerle sorbe yapmaya karar verdim.

Daha önce erikli sorbe hiç yapmamıştım. Sorbe hem yapımı kolay hemde lezzetli bir serinletici. Sorbe yapmayı sevenleri mutlaka denemesi gerek hafif ekşi hafif talı bir tarif. Ekşi lezzetleri sevenler için gerçekten keyifli.

Yaz aylarında tatlı ihtiyacını gidererek serinlemek isteyenler için pratik bir tarif.

NOT : Kullanılan tüm ölcülerde 1 su bardağı 240 ml olarak kullanılmaktadır.

ERİK SORBE TARİFİ

- 500 ml için

Malzemeler

- 1/2 kilogram çekirdekleri ayıklamış erik
- 1/2 su bardağı toz şeker
- 1 adet portakalın suyu
- 1 adet çubuk tarçın
- 5 adet karanfil

Yapılışı

  1. Erikler güzelce yıkanır.
  2. Fırın 175 derecede çalıştırılır. 
  3. Erikler ortadan ikiye bölünüp çekirdekleri çıkartılıp fırın kabına konur. 
  4. Portakal suyu, toz şeker, tarçın ve karanfil ilave edilip karıştırılıp fırına atılır. 
  5. Fırında 30 dakika pişirilir. 
  6. Pişen karışım blenderdan gerilip pürüzsüz bir karışım elde edilir. 
  7. Karışım orta boy bir kaba konup oda sıcaklığına gelmesi beklenir. 

Dondurma makineniz var ise : Dondurma makinenizin talimatları doğrultusunda tüm karışımı dondurma haznesine koyup 15 dakika orta devirde karışım yoğunlaşana kadar işledikten sonra karışımı orta boy bir kaba koyup derin dondurucuda 24 saat bekletip servis ediyoruz.
Dondurma makineniz yok ise :
Tüm işlemlerden önce büyük bir kaba buz doldurup üzerine orta boy cam bir kase yerleştirip derin dondurucuda 1 saat bekletiyoruz. 
Derin dondurucudan buzulu kabımızı alıp , buzun üzerindeki cam kaseye karışımı döküp hızlı hızlı tahta kaşık ile 15 dakika güzelce karıştırıyoruz. Karışım bir miktar yoğunlaşınca derin dondurucuda 24 saat dilendirmeye bırakıyoruz.
Sonraki Kayıt Önceki Kayıt

    PAYLAŞIN..

0 Yorum:

Yorum Gönder