21 Nis 2018

En İyi Karadut Sorbesi

karadut sorbesi -40gram

Daha önce yediğiniz, yaptığınız sorbelerini bir kenara kaldırın. Aklınızı başınızdan alacak her kaşıkta taze dutun tadını hissedeceğiniz sanki taze sıkılmış dut suyu içmiş gibi bir his elde edeceğiniz bir tarifle sizlerleyim.

Bu tarifin yapım aşamasında dutları elinizle sıkıp daha sonra süzgeçten geçirip saplarını ayıklamak çok önemli. Bu işlemi doğru şekilde yaptığımızda meyve suyuna oranla daha yogun bir kıvam elde edilmekte. Buda sorbemizin kıvamını etkilemekte. 

Not : Tarif Pierre Herme den alınmıştır.











KARADUT SORBESİ 

- 600 ml sorbe için

Malzemeler

  • 500 gram karadut
  • 10 gram limon suyu
  • 25 gram maden suyu
  • 110 gram toz şeker
Yapılışı 
  1. Şeker ve maden suyu küçük bir sos tenceresine konup orta ateşte kanama noktasına gelene kadar pişirilir ve ateşten alınır. Soğumaya bırakılır.
  2. Karadutlar tel bir süzgece alınıp altına bir kap konur ve elle suları sıkılır. Sular sıkıldıktan sonra kalan posa kaşık ile süzgece bastırılarak içinde kalan ince partiküller ve suların alt kısımdaki kaba aktarılır. Süzgecin üzerinde kalan posa atılır. 
  3. Limon suyu ve şurup ilave edilip güzelce karıştırılır.

Dondurma makineniz var ise : 
    1. Dondurma makinenizin talimatları doğrultusunda tüm karışımı dondurma haznesine koyup 15 dakika orta devirde karışım yoğunlaşana kadar işledikten sonra karışımı orta boy bir kaba koyup derin dondurucuda 24 saat bekletip servis ediyoruz.
    Dondurma makineniz yok ise :
    1. Tüm işlemlerden önce büyük bir kaba buz doldurup üzerine orta boy cam bir kase yerleştirip derin dondurucuda 1 saat bekletiyoruz. 
    2. Derin dondurucudan buzlu kabımızı alıp , buzun üzerindeki cam kaseye karışımı döküp hızlı hızlı tahta kaşık ile 15 dakika güzelce karıştırıyoruz. Karışım bir miktar yoğunlaşınca derin dondurucudan saat bası çıkartıp karıştırıyoruz. Bunu 3 defa tekrarlamak yeterli olacaktır. Daha sonra 24 saat derin dondurucuda dinlendiriyoruz.
Sonraki Kayıt Önceki Kayıt

    PAYLAŞIN..

0 Yorum:

Yorum Gönder