17 May 2017

Kara Dutlu ve Narenciyeli Aromalı Sorbe


Daha önce narlı ve clementinli gibi  sorbe tarifleri vermiştim. Aslında artık dondurma dışında sorbelerde ülkemizde populer bir hal almaya başladı. Farklı dondurma firmalarında sorbelerle karşılaşmaktayız. Sorbenin içinde meyve püresi, bir miktar şeker ve meyve suları bulunuyor. Bu günkü sorbem evde sevdiğim mevelerin buluşması ile gerçekleşti.

Karadutları püre yaptıktan sonra 1 adet limon ve 1 adet portakalın suyunu ilave ettim. Son olarakta çok az miktarda limon kabuğu rendeside ilave ettikten sonra şekerle buluşan karışım sorbe olmaya hazır hale geldi.

KARADUTLU ve NARENCİYE AROMALI SORBE TARİFİ

- 750 ml dondurma için 

Malzemeler
  • 500 gram karadut
  • 3/4 su bardağı toz şeker (150 gram)
  • 1 adet portakal
  • 1 adet limon
  • 1/2 su bardağı su (120 ml)
  • 1/4 limon kabuğu rendesi
Yapılışı 
  1. Kara dutlar mutfak robotunda püre haline getiril.
  2. Kara dutun üzerine toz şeker ilave edilir, üzerine limon kabuğu rendelenir.
  3. Portakal ve limonun suyuda sıkılıp ilave edildikten sonra yarım su bardağı suda ilave edilip karışım güzelce karıştırılır. 

Dondurma makineniz var ise :

  1. Makinenizin talimatlarına uyarak karışımı 15 dakika orta devirde karıştırıp derin dondurucuda 24 saat beklettikten sonra servis ederiz.
Dondurma makineniz yok ise :


  1. Tüm işlemlerden önce büyük bir kaba buz doldurup üzerine orta boy cam bir kase yerleştirip derin dondurucuda 1 saat bekletiyoruz. 
  2. Derin dondurucudan buzulu kabımızı alıp , buzun üzerindeki cam kaseye karışımı döküp hızlı hızlı tahta kaşık ile 15 dakika güzelce karıştırıyoruz. Karışım bir miktar yoğunlaşınca derin dondurucuda 24 saat dilendirmeye bırakıyoruz.
Sonraki Kayıt Önceki Kayıt

    PAYLAŞIN..

0 Yorum:

Yorum Gönder