Kahvaltı sevenlere uygun bir tarif oldu. Bol miktarda muz kullandığım tarifteki tüm malzemeler organik. Son zamanlarda bir çok yerde duyguğumuz organik kelimesi aslında bu kadar kolay kullanılablecek bir terim değil. İlaç konmadan üretilen tarımsal ürerinlerde organik değildir. Organiklik belli proses ve denetimlere tabi olarak belli süreçlerde elde edilen sertifikalara tabi olarak gerçekleştirilen bir üretim şeklidir.
Organikim markasının güvenilir bir şekilde temin ettiği organik ürünlerle hazırladığım bu tarifi sizlere sunmak isterim. Uzun zamandır aklımda olan bir tarif olsada ancak bugun yayınlama sansım oldu.
ORGANİK MUZLU PANKEK TARİFİ
- 32 adet için
Malzemeler
- 2 yumurta
- 2 su bardağı un (280 gram)
- 1/4 su bardağı tereyağı (eritilmiş, 65 gram)
- 3 çay kaşığı kabartma tozu
- 2 adet büyük olgun muz
- 1/4 su bardağı hindistan cevizi şekeri
- 1/2 su bardağı süt (100 ml)
Yapılışı
- Tereyağımızı kaynatmadan eritip soğumaya bırakıyoruz.
- Muzlarımızı mutfak robotunda püre haline getiriyoruz.
- Süt, yumurta, şeker, tereyağımızı ve muz püremizi tel çırpıcı ile karıştırdıktan sonra unu ve kabartma tozumuzu ilave edip un kaybolana kadar tel çırpıcı ile karıştırıyoruz.
- Tavamızı çok iyi bir şekilde ısıttıktan sonra çok yavaş ateşe alıp karışımımız dan tavanın ortasına döküp 30-40 saniye üzeri gözenekli olana kadar pişirip ters çeviriyoruz ve diğer tarafı da 1 dakika pişirip tavadan kaldırıyoruz.
- Pancakelerin hepsinin aynı boyutta olması için ölçü kabı kullanılabilir ancak ölçü kabınız yoksa benim yaptığım gibi yarım çay bardağı ölçüsünü kullanabilirsiniz.
- Servis esnasında muz ve bal kullanıyoruz.
0 Yorum:
Yorum Gönder