11 Oca 2017

Organik Muzlu Pankek


Kahvaltı sevenlere uygun bir tarif oldu. Bol miktarda muz kullandığım tarifteki tüm malzemeler organik. Son zamanlarda bir çok yerde duyguğumuz organik kelimesi aslında bu kadar kolay kullanılablecek bir terim değil. İlaç konmadan üretilen tarımsal ürerinlerde organik değildir. Organiklik belli proses ve denetimlere tabi olarak belli süreçlerde elde edilen sertifikalara tabi olarak gerçekleştirilen bir üretim şeklidir.

Organikim markasının güvenilir bir şekilde temin ettiği organik ürünlerle hazırladığım bu tarifi sizlere sunmak isterim. Uzun zamandır aklımda olan bir tarif olsada ancak bugun yayınlama sansım oldu. 

ORGANİK  MUZLU  PANKEK TARİFİ

- 32 adet için

Malzemeler
  • 2 yumurta
  • 2 su bardağı un (280 gram)
  • 1/4 su bardağı tereyağı (eritilmiş, 65 gram)
  • 3 çay kaşığı kabartma tozu
  • 2 adet büyük olgun muz 
  • 1/4 su bardağı hindistan cevizi şekeri
  • 1/2 su bardağı süt (100 ml)
Yapılışı 
  1. Tereyağımızı kaynatmadan eritip soğumaya bırakıyoruz.
  2. Muzlarımızı mutfak robotunda püre haline getiriyoruz.
  3. Süt, yumurta, şeker, tereyağımızı ve muz püremizi tel çırpıcı ile karıştırdıktan sonra unu ve kabartma tozumuzu ilave edip un kaybolana kadar tel çırpıcı ile karıştırıyoruz.
  4. Tavamızı  çok  iyi  bir  şekilde  ısıttıktan  sonra  çok  yavaş  ateşe  alıp  karışımımız dan  tavanın  ortasına döküp  30-40 saniye  üzeri  gözenekli  olana  kadar  pişirip  ters  çeviriyoruz  ve diğer  tarafı da  1  dakika  pişirip  tavadan  kaldırıyoruz.
  5. Pancakelerin hepsinin aynı boyutta olması için ölçü kabı kullanılabilir ancak ölçü kabınız yoksa benim yaptığım gibi yarım çay bardağı ölçüsünü kullanabilirsiniz.
  6. Servis esnasında muz ve bal kullanıyoruz.
Sonraki Kayıt Önceki Kayıt

    PAYLAŞIN..

0 Yorum:

Yorum Gönder