31 Eki 2015

Tavada Tereyağlı Tost


Bir kaç ay önce izlediğim chef filmindeki tost sahnesini görür görmez canım tost çekmiş ve filmi durdurup mutfakta tost yapmıştım. Tostumu afiyetle yedikten sonrada filmi izlemeye devam etmiştim.


Uzun zamandır da bu tostu yapıp blogumda paylaşmayı hayal ediyordum. Güzel ekşi mayalı alishiro  ekmeği ve tereyağı ile harika bir tost yaptım. Tostun en önemli özelliği tavada yapılması. Tava güzelce ısıtıldıktan sonra tavaya eritilmiş tereyağı sürülür ekmekler tavaya atılır. Isınan ekmeklerden birinin üzerine peynir konur diğer ekmekte üzerine kapatılır ve 1 dakika pişirilir. Daha sonra tost ters çevirilip 1 dakika daha pişirilir ve servis edilir. 

Tereyağında kızarmış ekmekler ve peynir aklınızı başınızdan almaya yetiyor.

TAVADA TEREYAĞLI TOST TARİFİ


- 1 Kişilik


Malzemeler
  • 2 dilim tam çavdar ekmeği
  • 1 dilim cedar peyniri
  • 2 ince dilim mozzerella
  • 15 gram eritilmiş tereyağı (1 çorba kaşığı)
Yapılışı
  1. Ora boy tava hızlı ateşe konup ısıtılır.
  2. Isınan tavaya fırça yardımı ile tereyağı sürülür.
  3. Tereyağı sürülen tavaya iki dilim ekmek yerleştirilir 2 dakika ekmekleri arada tavaya sürterek ısıtılır.
  4. Isınan ekmelerden birinin üzerine peynirler dizilir. 2. dilim ekmekte paynirin üzerine konup 1 dakika hızlı ateşte pişirilir. Bu sirada fırça ile tavaya tereyağı sürülüp ekmek tereyağının üzerinde gegezdirilerek pişirilir.
  5. Tost ters çevirilir ve 1 dakika daha aynı şekilde pişirildikten sonra servis edilir.
Sonraki Kayıt Önceki Kayıt

    PAYLAŞIN..