Elif Hanım'ın bana
hediye olarak gönderdikleriyle kurabiye yapmıştım. Antakya'da marketlerin altını
üstüne getirdim ancak süt reçeli bulamadım. Ne yapsam Elif Hanım'dan sipariş mi
etsem diye düşünürken günlerden cuma olduğunu fark ettim.
O an sipariş etsem
ürünün en erken salı geleceğini düşünüp, aşırı sabırsızlığımdan ve dondurma
tarifini hemen denemek istediğimden sipariş etmekten vazgeçip kendi süt
reçelimi yapmaya karar vedim.
Aslında çabucak
süt reçelini yapar arkasından da dondurma işine girişirim diye hayal etsemde,
her zamanki gibi hayaller gerçeklerle örtüşmedi.
Fazla beklememek
adına reçeli sipariş etmeyip evde süt reçeli yapmaya kalkışınca reçel yapımı,
sipariş etmekten daha da uzun surdu.
Öncelikle hangi
tarifi kullansam diye araştırmaya girdim, 3 farklı tarifte karar kıldım. Tariflerin
tümünde malzemeler aynı, oranlar farklıydı. 3 tarifi denedikten sonra
içlerinden en beğendiğim Martha Stewart'ın tarifi oldu ama onun tarifinde de pişirme
süresini biraz uzattığımdan tarifteki reçelden daha kıvamlı bir reçel elde
ettim ve reçele bir miktar vanilya ilave ettim.
4 günlük sipariş
süresini bekleyemeyip 5 gün uğraşarak reçel yapmanın mantıklı olup olmadığını
bilemesemde, süt reçeli yapmalara doyamayıp bir kez daha ama bu sefer reçelin
yapım sürelerini kaydetme amacıyla yaptım, dolayısıyla evde bol miktarda süt
reçeli stoğum oldu.
Tarif : www.marthastewart.com dan adapte edilmiştir
SÜT REÇELİ TARİFİ
Malzemeler
- 6 su bardağı süt (1,44 litre)
- 1 + 1/2 su bardağı toz şeker (300 gram)
- 3/4 tatlı kaşığı kabartma tozu (3 gram)
- 1 adet vanilya çubuğu (7 gram toz vanilya, 1 paket)
Yapılışı
- Vanilya haricindeki tüm malzemeler büyük boy bir tencereye konur.
- Vanilya çubuğumuzu ortadan kesip içindeki özü sütlü karışıma ilave ediyoruz ve tüm karışımı şeker eriyene kadar tel çırpıcı ile karıştırıyoruz.
- Tenceremizi en kısık ateşe oturtuyoruz.
- En kısık ateşte karışımımız aklımıza geldikte karıştırılarak 2 saat 15 dakika pişirilir. Pişme sürecinin son 15 dakikasında reçelimizi başında olmanızı tavsiye ederim. Dibinin tutmaması ve karışımın homojen pişmesini sağlamak amacı ile son 15 dakika 2-3 dakikada bir karıştırmanızı tavsiye ederim.
0 Yorum:
Yorum Gönder