Daha önce sizlerle paylaştığım sandviç tarifimde kullandığım sebze pişirme yöntemini kullandım. Kabağı ve havucu soyma aleti ile tıraşlayıp çeşitli baharatlar ve zeytin yağı ile zenginleştirdikten sonra fırında 10 dakika pişirip makarama ekledim.
Makarnanın çok kuru olmaması için bir miktar krema ilave ettim ama diyet yapıyorsanız krema yerine süt koyarak çok güzel sonuç alabilirsiniz. Makarna lezzetini sebzenin baharatlarından ve parmesan peynirinden almakta. Makarnayı sadece haşlayıp sebzelerle buluşturmak yeterli. 20 dakikada mucize bir lezzet elde etmeniz hiçte zor değil.
SEBZELİ MAKARNA TARİFİ
-3 kişilik
Malzemeler
- 1 paket kepekli makarna (300 gram )
- 1 kutu krema (200 ml) (kream yerine 150 ml süt kullanabilirsiniz)
- 100 gram parmesan peyniri
- 6 adet orta boy kabak
- 2 adet orta boy havuç
- 4 çay kaşığı toz kırmızı biber
- 3 çay kaşığı kara biber
- 4 çay kaşığı tuz
- 2 çorba kaşığı kuru kekik (elimizle ufalıyoruz)
- Fırınımızı 200 derecede çalıştırıyoruz.
- Fırın tepsimize yağlı kağıt serip hazır hale getiriyoruz.
- Kabakları yukarıdan aşağı doğru tıraşlıyoruz. Kabağımızın iç kısımlarını kullanmıyoruz ve her taraftan sadece iki defa tıraşlama yapıyoruz. Yani kabağın tüm yüzeyi sadece iki defa soyulmuş oluyor ve sadece bu soyulan kısımları kullanıyoruz.
- Havucumuzu tıraşlama aleti ile güzelce kesip kabaklarla beraber karıştırıyoruz. Üzerine 1 kaşık zeytin yağını ekleyip yağlı kağıt serdiğimiz tepsimize karışımı çok bastırmadan serper gibi yerleştiriyoruz.
- 200 derecede 10-12 dakika pişiriyoruz.
- Bu sürede makarnamızı haşlamaya başlıyoruz ve 8 dakika makarnamızı haşlıyoruz.
- Orta boy bir tavada kremamızı kaynama noktasına getirip haşlanan makarnaları kremaya ilave edip 3 dakika pişirip altını kapatıyoruz ve fırında pişen sebzelerimizi ilave ediyoruz. (krema yerine süt kullanıyorsanız aynı işlemleri sadece süt kullanarak uyguluyoruz)
- Güzelce karıştırıp servis tabaklarımızı makarnalarımızı koyduktan sonra rendelenmiş parmesan peynirimizi üzerlerine döküp servis ediyoruz.
0 Yorum:
Yorum Gönder