Yeni yılın ilk kahvaltısında evdekilerden önce uyanıp onlara sürpriz bir kahvaltı hazırlamak isterseniz size çok güzel bir tarif vermek istiyorum. Evdekilerden önce uyanıp uyuyanları mis gibi pancake kokusuyla uyandırmak sizin elinizde.
Son zamanlarda mandalinalı tariflere çok fazla takılmış olsam da uzun zamandır yayınlanmak için fotoğraflarının çekilmesini bekliyordu. Pancake kahvaltıda tatlı severler için çok keyifli bir seçenek ve yapımı gerçekten pratik. Hamuru çok şekerli olmuyor ve üzerine döktüğünüz şurup ile şekerli bir tad elde ediyorsunuz.
Pancake denince akla akça ağaç şurubu gelir. Bugün ben akça ağaç şurubu yerine mandalinadan bir şurup yaptım. Mandalinanın kokusu ve lezzeti pancake ile güzel bir uyum sağladı.
MANDALİNALI PANCAKE TARİFİ
36 adet pancake
Malzemeler:
Pancake için
Pancake için
- 2 yumurta
- 2 su bardağı un
- 1/4 su bardağı şeker
- 1/4 su bardağı tereyağı (erimiş)
- 3 çay kaşığı kabartma tozu
- 2 mandalina kabuğu rendesi
- 1+1/2 su bardağı süt
- 1 tutam tuz
Mandalina şurubu için
- 3/4 su bardağı süzülmüş mandalina suyu (150 gram) (5 adet mandalina)
- 1/3 su bardağı toz şeker (70 gram)
- Öncelikle mandalina şurubu yapıyoruz. Küçük bir tencerede toz şeker ve mandalina suyunu 15 dakika orta ateşte kaynatıp 10-15 dakika dinlenmeye bırakıyoruz.(tencereniz çok ufak olursa karışım kabarıp dökülebilir , kaynama sırasında karışımda köpük oluşursa köpükleri kaşık ile kaldırmak gerekir)
- Tereyağını eritip biraz soğuttuktan sonra yumurta , tereyağı , şeker ve sütü tel çırpıcı ile çok kısa süre çırpıp üzerine un , kabartma tozu , tuz , mandalina kabuğu rendesi ekleyip un eriyene kadar tel çırpıcı ile karıştırıyoruz. (çok fazla karıştırmaktan kaçınıyoruz.)
- Tavamızı çok iyi bir şekilde ısıttıktan sonra çok yavaş ateşe alıp karışımımız dan tavanın ortasına döküp 30-40 saniye üzeri gözenekli olana kadar pişirip ters çeviriyoruz ve diğer tarafı da 1 dakika pişirip tavadan kaldırıyoruz.
- Pancakelerin hepsinin aynı boyutta olması için ölçü kabı kullanılabilir ancak ölçü kabınız yoksa benim yaptığım gibi yarım çay bardağı ölçüsünü kullanabilirsiniz.
- En son pancakelerimizin üzerine şurubumuzu döküp servis ediyoruz.
0 Yorum:
Yorum Gönder