Bugün sağlıklı , hafif ve lezzetli bir kek yapmak istedim. İçinde katı yağ ve krema içermeyen hafif, ramazanda iftardan sonra çayla beraber
yendiğinde rahatsız etmeyen zeytinyağlı yoğurtlu
limonlu kek.
Bu kekte zeytin yağı ve yoğurt var , tereyağlı keklere
oranla kalorisi biraz daha düşük , tam anlamıyla diyet olmasa da daha hafif ve
yaz aylarına daha uygun bir kek.
Yapımı çok kolay , kekin yumurtasını çok kısa çırpıp fırını atıyorsunuz ve pişmesini beklemekten
başka hiçbir şey yapmıyorsunuz. Çok
pratik 5 dakikada hazırlayıp fırına atın ve sevdiklerinizle paylaşın.
Not : 1 su bardağı = 240 ml = 1 cup olarak kullanılmakta
Not : 1 su bardağı = 240 ml = 1 cup olarak kullanılmakta
LİMON , YOĞURT ve ZEYTİNYAĞLI KEK TARİFİ
- 8-10 kişilik
Malzemeler :
- 1/2 su bardağı zeytinyağı (120 gram)
- 1 + 1/4 su bardağı toz şeker (250 gram )
- 3 yumurta
- 2/3 su bardağı yoğurt (160 gram)
- 1/4 su bardağı taze limon suyu (1,5 - 2 adet limon) (süzülmüş)
- 1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi (1 limonun kabuğu)
- 2 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 çay kaşığı toz vanilya
- 1 + 1/2 su bardağı un (210 gram)
- 1/3 çay kaşığı tuz (1 gram )
Yapılışı :
- Fırınımızı 175 derecede çalıştırıyoruz.
- Limon kabuklarını rendeledikten sonra , limon kabuklarını çok küçük parçalar olacak şekilde bıçakla kesiyoruz.(limon kabukları çok büyük parçalar halinde kalırsa , kekin içinde homojen dağılmamakta ve keki yerken rahatsız edici bir lezzet oluşturmakta)
- Yumurta , toz şeker ve limon kabuğu 4 dakika çırpılır.
- Zeytinyağı , yoğurt ve limon suyunu ilave edilip 1 dakika daha çırpılır.
- Un , tuz , kabartma tozu ve vanilyayı başka bir kapta karıştırıp sıvı karışımımızın içine yavaş yavaş ekleyerek mikser ile 2 dakika da çırpıyoruz.
- 25 santimlik dikdörtgen baton kek kalıbımıza karışımı döküp fırına veriyoruz.
- Keki 160 derecelik fırında 40 dakika pişiriyoruz. 40. dakikada kürdan batırıp kontrol ediyoruz , kürdanın temizliğine göre 5 er dakika arayla kontrol ederek pişiriyoruz.(fırınınızın gücüne göre kek 45 - 55 dakika aralığında pişmekte , benim fırınımda kek 45 dakikada pişti)
- Pişen keki çıkartıp 10 dakika soğuttuktan sonra kalıptan çıkartıp dilimliyoruz.
0 Yorum:
Yorum Gönder