23 Şub 2012

Limonlu Kareler


Gülümseyen limonlarlar hiç karşılaşmış mıydınız bilmiyorum ama yakın zamanda bize gelen deniz ve seda ellerinde kocaman bir kutu dolusu gülümseyen limon getirmişler. Limonlar mutfakta bize gülümserlerken bende onları yiyenleri gülümsetecek bir tatlı yapmak istedim. Ersöz gıdanın paketlediği bu limonlarla güzel bir tat elde ettim.




LİMONLU KARELER TARİFİ 

- 8 kişilik

Malzemeler :

 Taban için :
  • 115 gram eritilmiş tereyağı
  • 1/2 çay kaşığı vanilya
  • 1 limon kabuğu
  • 140 gram un
  • 40 gram şeker
 Üst Dolgu için :
  • 300 gram şeker
  • 65 gram eritilmiş tereyağı
  • 3 yumurta (oda sıcaklığında)
  • 6 tatlı kaşığı mısır nişastası
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • 4 yemek kaşığı limon suyu
Yapılışı :

  1. Tereyağı küçük bir tencerede eritilir (115 gram tereyağı)
  2. Un , şeker , vanilya ve limon kabuğumuzu bir kapta hafifçe karıştırıyoruz.
  3. Ortasını çukur yaptığımız karışımımıza erittiğimiz tereyağımızı ekleyip iyice karıştırıyoruz. 
  4. Karışımımızı önceden içine yağlı kağıt serdiğimiz 18 cm lik kare kabımıza yerleştirip tabanına homojen bir şekilde bastırarak seriyoruz.
  5. 150 derecede 20 dakika pişiriyoruz.
  6. Tabanımız fırında pişerken yumurtalarımızı şekerle birlikte çırpıyoruz.
  7. Tereyağımızı küçük bir tencerede eritiyoruz (45 gram tereyağı)
  8. Çırpılan yumurtalarımıza un , şeker ve tuzumuzu eleyip 2 dakika çırpıyoruz.
  9. En son eritilmiş 45 gram tereyağımızı ve limon suyumuzu ekleyip pişen tabanımızı üzerine döküyoruz.
  10. 175 derecede 35 dakika kadar pişiriyoruz.
  11. Pişen pastamızı  1 saat oda sıcaklığına gelene kadar bekletip servis ediyoruz.

Sonraki Kayıt Önceki Kayıt

    PAYLAŞIN..

0 Yorum:

Yorum Gönder