15 Nis 2018

Hayatımda Yediğim En İyi Limonlu Kek

Limonlu Kek - 40gram

Limonlu kek deyip geçmeyin, birbirinden farklı limonlu kek tarifleri deneğim doğrudur. Daha önce yoğurtlu ve zeytinyağlı limonlu kek tarifimi yayınlamıştım. Aslında limonlu kek temel bir tariftir, her evde her kafede pişen herkesinde kendine göre bir yorumu olan bir kek çeşidi.

Peki neden bu kek hayatımda yediğim en güzel limonlu kek. Çünkü buram buram limon lezzeti, acılık tadı olmayan, damağı burmayan, gerçek limon lezzetinin kekin içinde olduğu bir tarif. Tarifin portakallı versiyonu Pastacıların Picassosu Pierre Herme'ye ait. Bende onun tarifi limonlu olarak yaptım.
Limonlu Kek - 40gram

Bu tarifi yaparken kalın kabuklu ve çok yüksek aroması olan limonları tercih ettim. Hatta bu limonlardan da limon kabuğu şekerlemesi yaptım. O şekerlemeninde 3 farklı versiyonunu çok yakında blogumda paylaşmayı planlıyorum.

Kekin en önemli özelliği piştikten sonra üzerine dökülen şurubu. Şurubu emen kekin taze limon tadını koruyarak, içinde güçlü bir limon lezzeti barındırması. Bu tarifi bir defa denerseniz başka bir limonlu kek tarifi deneyemeyebilirsiniz.

Not : Tariflerdeki su bardağı 240 ml dir

Tarif : Pierre Herme

HAYATIMDA YEDİĞİM EN İYİ LİMONLU KEK TARİFİ

- 8 -10 kişilik

Malzemler

   Kek için 
- 1 + 1/3 su bardağı toz şeker (270 gram )
- 2 adet limon
- 4 adet yumurta
- 1/2 su bardağı + 1/2 yemek kaşığı krema (126 gram)
- 1 + 3/4 su bardağı un (250 gram)
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 1 fiske tuz
- 100 gram eritilmiş tereyağı

   Şurup İçin 
- 100 gram su
- 40 gram toz şeker
- 2 adet limonun suyu

Yapılışı
  1. Fırın 160 derecede çalıştırılır. 
  2. Baton kek kalıbı hafifçe tereyağı ile yağlanır. 
  3. Tereyağı yavaş ateşte  kaynatılmadan eritilir.
  4. Limon kabukları en ince şekilde rendelenir. Rendeleme işlemi kabuğu en üst kısmı ile yapılır. Kabuğun altındaki beyaz kısımlar rendelenmez. 
  5. Limon kabukları ve toz şeker güzelce karıştırılır. 
  6. Şeker ve yumurtalar hızlı devirde 5 dakika çırpılır. 
  7. Çırpılan yumurtaya tereyağı ve krema ilave edilip hafifçe çırpıldıktan sonra un ilave edilip en yavaş devirde çırpılıp karıştırıldıktan sonra karışım baton keke kalıbına dökülüp fırında atılır. 
  8. Fırında 60 dakika pişen kek kontrol edilir. Eğer fırınınız eşit pişirmiyor ise kalıp çevrilebilir. 
  9. Fırınınızın pişirme gücüne köre kekkin üzeri iyice kızarana kadar en az 20 dakika daha pişirilir. Benim kekim toplam 90 dakika pişti. 
  10. Kek pişerken şurup hazırlanır. Sos tenceresinde su, toz şeker, limon suyu konup 5 dakika kaynama notasında pişirilir. 
  11. Pişen kek fırında çıkartılıp yavaşça üzerine şurubu dökülür. Şurup döküldükten sonra yarım saat dinlenen kek kalıptan çıkartılır.
Sonraki Kayıt Önceki Kayıt

    PAYLAŞIN..

0 Yorum:

Yorum Gönder