19 May 2017

Tencerede Kek ve Le Creuset


Bir kaç hafta önce dünyanın önde gelen döküm demir tencere markalarından Le Creuset ile canlı yemek şovu aktivitesini gerçekleştirdik. Tabiki bu aktiviteyi gerçekleştirmeden önce ciddi ir hazırlık süreci geçirdik. Farklı tarifleri deneyip fotoğraf çekimleri oluşturduktan sonra reçeteler hazırlanarak tarif kartları oluşturuldu. İstanbul daki iki farklı magaza için 4 farklı tarif uyguldım. Bu tatiflerde Le Creuset'in ürünlerini kullandık. Hayatımda ilk defa kullandığım dökme demir krep tavası beklediğimden çok daha keyifli  bir sonuç verdi. Bu tavayı kullanırken krep dısında ince kesilmiş etler, sebzeler pişirilerek farklı krepler yapılabilir. Ben pestolu bir krep yaptım. 






Ardından güzel bir fırın kabında kek yaptık. Kekler için muhteşem bir ısı dağıtımı sağlayan bu kabı herkese öneririm. Banana bread sevenler içinde güzel bir tarif var. 




Ardından derin dondurucada dinlenen sağlıklı ve şekersiz bir tarif uyguladık. Bol çilekli ve baharatlı yulaflı sağlıklı bir atıştırmalık.




Son olarak benim en favori tarifim, tencerede benmari usulu pişirdiğim kek. Aslında malzemelere baktığınızda klasik bir kek gibi görünsede pişirme sekli ve pişirme tekniği ile sonuç nemli ve süngerimsi bir kek. Evde fırını olmayanlar veya fırın yerine ocakta kek yapmak isteyenler için güzel bir alternatif.


TENCEREDE BENMARİ USULU PİŞEN KEK TARİFİ


- 8 Kişilik


Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 1/4 su bardağı ayçicek yağı
  • 3/4 su bardağı süt
  • 260 gram un 
  • 150 gram toz şeker
  • 1 adet çubuk vanilya
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 2 çorba kaşığı kakao
  • 1 çay kaşığı tereyağı (kalıbı yağlamak için)
Yapılışı
  1. Kullanacağımız ısıya dayanıklı kap tereyağı ile güzelce yağlanır. 
  2. Yumurta ve toz şeker hızlı devirde 5 dakika çırpılır. 
  3. Sıvı yağ ve süt yumurtalı karışıma ilave edilip 30 saniye çırpılır. 
  4. Un ve kakaoda ilave edilip 1-2 dakika yavaş devirde çırpıldıktan sonra karışım kaba dökülür.
  5. Kap kendisinden daha büyük olan döküm tencereye oturtulur. Tencerenin içine kabın yarı yüksekliğine gelecek şekilde su doldurulup üzerine mutfak bezi serilerek kapağı kapatılır. 
  6. Su kaynayana kadar en hızlı ateşte pişirildikten sonra kek en kısık ateşe alınarak 35 dakika pişirilir. 45 dakikanın sonunda kapak açılarak kürdan testi yapılır. Keke batırılan kürdan temiz çıkıyorsa kek pişmiştir fakat kürdan nemli ve ıslak ise 5 dakika daha pişirilip tekrar kontrol edilir. Bu işlem kek tamamen pişene kadar devam eder. Benim kekim 55 dakikada pişti. 
  7. Pişen kek dikkatlice kabıyla beraber tencereden çıkartılır ve bir miktar soğuduktan sonra ters çevrilerek kalıptan çıkartılır.
Sonraki Kayıt Önceki Kayıt

    PAYLAŞIN..

0 Yorum:

Yorum Gönder