24 Eki 2015

Maydanozlu ve Bademli Pesto


Pesto sosa bayılırım, makarnada, ekmeğin üstünde, pizzada harika olur. Taze fesleğen biraz çam fıstığı ve parmesanı güzelce döv zeytinyağını ekle ve sosun hazır. Peki taze fesleğenin yoksa nasıl pesto yapabilirsin?

Pesto sos tarifi vermeyi hayal ettiğimde, Antakya da bulamadığım bir çok ürün gibi taze fesleğen de bulamadım. Taze fesleğen bulamadığım için kendi fesleğenimi yetiştirmeye karar verdim. Peki fesleğen yetişene kadar ne yapacaktım!!!

Türkiyenin en çok maydanoz yetiştirilen şehrindeyim, bazen gözünüzün önündekini göremeyebiliyorsunuz. Maydanozun salatasına bayılırım peki maydoanozun pestosu olmazmı? Tabi ki olur, bir çok örneği de var ama benim aklıma ancak taze fesleğen bulamadığım zaman geldi. Bu pesto sosu tavuğun veya balığın üzerine sürülerek marinasyon yapılabilir. Aslında fesleğene göre daha hafif oldu. Bu arada fesleğenlerimde büyüdü ve onlarla da güzel bir pesto yaptım.

MAYDANOZ ve BADEMLİ PESTO TARİFİ

- 6 yemek kaşığı pesto için


Malzemeler

  • 2 demet maydanoz
  • 30 gram badem
  • 30 gram parmesan
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 6 çorba kaşığı zeytinyağı
Yapılışı
  1. Maydanozlar yıkanıp saplarından ayıklandıktan sonra kurutulur. Maydanozları kurutmazsanız mutfak robotunda kıymak zorlaşır. 
  2. Maydanozlar mutfak robotuna doldurulup 3 dakika boyunca robot çalıştırıp durdurularak kıyılır.
  3. Kıyılan maydanozlara bademler ilave edilir. Maydanozlar bademlerle birlikte 1 dakika daha robotta kıyılır. Parmesanda ilave edilip 30 saniye daha robot çalıştırıldıktan sonra zeytin yağının yarısı ilave edilir ve robot 2-3 defa daha kısa süreli(3-4 saniye) çalıştırılır.
  4. Kalan zeytinyağıda ilave edilip güzelce karıştırıldıktan sonra sosumuz hazır hale gelir.
Sonraki Kayıt Önceki Kayıt

    PAYLAŞIN..